Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://otomoto.pl/bmw-320-320i-170-km-model-po-lifcie-C30573492.html vin:WBAEV11090KK46770

O takie coś znalazłem, prosiłbym o pomoc w ocenie tego autka, tyle ile da się wywróżyć ze zdjęć.

Poza tym... Pierwszy post na forum, to się przywitam :P

Mam w kieszeni 22 kołki i chęć kupna bmw, i mam takie pytanko: Czy moje chęci kupna zadbanego autka e46 nie lepionego z 2 innych, z silnikiem benzynowym o mocy pow 170 km, w cenie do 22k mają jakiekolwiek uzasadnienie ? Czy w tej kwocie będzie to cudem, wręcz niemożliwością? I tak samo z e39 (bo ta wielka landara również mi się podoba :P ) Chodzi mi o roczniki tak od 2001 roku. Tak sobie oglądałem oferty na otomoto i e46 jest tam zatrzęsienie roczników pow 2001 w cenach do 20000 pln, wiadomo tylko trzeba wybrać dobrze :) Czy może od razu sobie odpuścić szukania tych aut w takim limicie cenowym? Widziałem już różne oferty samochodów z odwrotnie zamontowanymi kierunkami, lampy poliftowe w przedliftach i odwrotnie, jakieś tam sprawy wyłapię, jednak ogólnie jestem laikiem jeżeli chodzi o niemieckie auta, więc sobie pomyślałem, że dobrze jest poprosić o pomoc mądrzejszych od siebie :) Poza tym mieszkam na ścianie wschodniej, a większość w miarę wyglądających (na zdjęciach) aut, w benzynie jest po drugiej stronie wisły, więc ew. uwagi forumowiczów pozwolą na zaoszczędnie kilkudziesięcu litrów paliwa na bezowocną podróż :P

Pozdrawiam, i jeszcze raz proszę o pomoc :)

Opublikowano

Witam na forum :cool2:

Za kwotę, którą dysponujesz, myślę że godną uwagi 320i w sedanie z rocznika 2002 dostaniesz.

Co do tej z ogłoszenia to poponuję najpierw telefon do ASO - masz VIN więc coś może o niej jest. Bo jak pisał przedmówca przebieg typowo na polskie ogłoszenie, czyli niecałe 200tkm. Sam nie twierdzę czy jest cofany, ot zachować ostrożność i tyle.

Po tych fotkach ciężko cokolwiek oceniać - na 3cim zdjęciu wydaje mi się że lewy błotnik przód ma ciemniejszy odcień. Środek prezentuje się bardzo przyzwoicie. Duży plus, że silnik nie świeci się jak psu jajca. To na tyle z mojego wróżenia. Jak chce się kupić trza jechać i oglądać.

Coś już o tym aucie się na tym forum przewinęło:

viewtopic.php?f=44&t=226058

viewtopic.php?f=44&t=119715&start=15

Rozkodowany VIN:

Art. Wartość

Numer podwozia WBAEV11090KK46770

Kod typu EV11

Typ 320I (EUR)

Typoszereg E E46 (4FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M54

Pojemność skokowa 2.20

Moc 125

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TOPASBLAU METALLIC (364)

Tapicerka STANDARDLEDER/HELLBEIGE 2 (ARBEITSN (N6HC)

Data prod. 2002-04-08

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S167A ABGASNORM EU4 Norma spalinowa EU 4

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S279A LM RAEDER/STERNSPEICHE 45 Obr. BMW, st. le. spr. gwiaz. 45

S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S650A CD-LAUFWERK Odtwarzacz CD

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S692A CD WECHSLER I-BUS VORBEREITUNG Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD I-Bus

S854A SPRACHVERSION FRANZOESISCH Wersja językowa, francuski

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S881A FRANZOESISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, francuski

Wyposażenie seryjne

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

Opublikowano

O, dzięki za konkretne odpowiedzi, nie spodziewałem się takich szybkich i bogatych postów :) Nawet dostałem wcześniejsze wątki o tym autku - super. Pozostaje mieć nadzieję, że wcześniejsze błędy w ogłoszeniach tego samochodu wynikały z prostej pomyłki sprzedawcy. O ile nikt go nie kupi postaram się śmignąć w następnym tygodniu w trasę i ew. skrobnąć kilka zdań na temat tego auta.

Jeżeli znajdę jeszcze jakieś ogłoszenia aut, o które chciałbym się popytać forumowiczów, to mam je postować w tym wątku, czy tworzyć nowe tematy w odpowiednim dziale? Bo chciałbym się dowiedzieć co macie do powiedzenia na temat jednej e39. :) Jak już pojadę w trasę to chciałbym zobaczyć z 2-3 auta.

Pozdrawiam, i jeszcze raz dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano
Zakładasz nowy temat w tym dziale. Pierwszy temat bardzo dobrze ci poszedł wiec oby tak dalej.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
[...]

Jeżeli znajdę jeszcze jakieś ogłoszenia aut, o które chciałbym się popytać forumowiczów, to mam je postować w tym wątku, czy tworzyć nowe tematy w odpowiednim dziale? [...]

Jeden temat jedno auto. Pamiętaj o VIN w tytule. I zawsze możesz wkleić VIN auta do szukajki forumowej (prawy górny róg) - jak coś było o danym aucie to wyświetli.

Dokładny regulamin tego działu masz po tym linkiem: viewtopic.php?f=44&t=72889