Skocz do zawartości

Jakie RINGI ? LAMPY PO LIFCIE, JAKI ROZMIAR?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam BMW E46, typ nadwozia: Sedan, lampy w wersji poliftowej ,chciałbym założyć do tych lamp ringi, tylko nie wiem jakie zamówić na allegro, na różnych aukcjach są różne rozmiary, jaki mam rozmiar wybrać ? jeszcze na niektórych aukcjach są pełne ringi ,a na innych ścięte. Też nie wiem ,które zamówić i na koniec jaki kolor najlepiej wybrać ? moje lampy świecą na żółto. Sam typ ringów myślę ,że wybiore CCFL ,gdyż podoba mi się to ,że święcą całe ,a nie tak punktowo jak diody.

Tutaj zdjęcie moich lamp:

http://img09.allegroimg.pl/photos/oryginal/35/14/92/66/3514926671_4

Proszę o pomoc i wyrozumiałość oraz z góry dziękuje.

Opublikowano
Z tego co mi się wydaje to musisz wybrać lampy do sedana poliftowego do lamp bez soczewek ksenonów z góry ścięte, ale poprawcie jak się myle :D
Opublikowano

Ja mam takie same lampy w swoim turasie I wydaje mi się, że brałbym bardziej żółte niż białe, ale to chyba kwestia gustu, poszukaj sobie zdjec takich I takich I możesz sobie porównać. tutaj też jest co nieco o ringach http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=202361&hilit=ccfl+ccfl+czy+smd

Wymiarów nie jestem w stanie ci powiedzieć, nie wiem nawet gdzie można taką informację znaleźć. Można troche poćwiczyć przed zakładaniem ringów na lampach I rozebrać I zmierzyć :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
polecam ccfl, zakladalem u siebie, wyglada jak oryginal, pieknie swieca nawet w dzien. wymiar jak kolega wyzej napisal, sciete od gory wygladaja lepiej w tych lampach, poliftowych.