Skocz do zawartości

Pomocy! zerwany most!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie pomocy! od kilku dni przy zmianie biegów strasznie mi szarpał samochód, koledzy podpowiadali ze to półośka, pojechałem dzis do mechanika który jak zajrzał pod samochód to się załamał... otóż całe tylne zawieszenie trzyma się tylko na 2 śrubach i na zjechanych tulejach, 2 śruby są wyrwane od podlogi bagażnika gdyż jest juz mega pognita... zaproponował mi ze można to pospawać i wzmocnic, ale że koszt może przerosnąć 1000zl... na złom nie chce oddawać bo tam też grosze dostanę. Póki co auto stoi pod domem bo boję się nim jeździć zeby nic nie zgubić. Co moge zrobić zeby nie było za drogo i żeby się trzymało!
Opublikowano
najlepiej byłoby wymienić pół podłogi żeby jakoś się to trzymało. Na Twoim miejscu sprzedałbym samochód na części - nie chciałbym jeździć trumną.
Opublikowano
Wolałbym jednak pożądną naprawę zeby jeszcze troche pojeździł. Znajomy zaproponował zeby zespawać cały tyl auta z jakiegoś innego ze szrotu? Co o tym myślicie?
Opublikowano

daj sobie spokój. Co to w ogóle za naprawa....

Jak czytam o wzmacnianiu podłogi, wspawywaniu ćwiartek, tyłów, klejeniu gównem gówna to aż rzygać się chce.

Rozłóż auto na części i szukaj drugiego ze zdrową budą. Przełożysz sobie graty i bedziesz jeździć bezpiecznie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
To może inaczej, co by było tańsze, bo kasy za dużo nie mam, znalesc jakas bude w miare dobrym stanie blacharskim, nawet bez silnika moze byc, czy po prostu nic z tym nie robić, sprzedac samochod na zlom zapewne i szukać coś innego. w tym momencie jestem w stanie wydac ok 1000zł.
Opublikowano
na Twoim miejscu szukałbym najtańszej beemy ze zdrową budą i poprzekładał co się da. Złomowanie jest nieopłacalne - lepiej zrobić demontaż i puścić części w obieg.