Skocz do zawartości

5xx zamienniki kloszy reflektorów przednich, opinie?

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam, czy ktoś z was miał styczność z zamiennikami kloszy przednich reflektorów?

Moje są mocno zmatowiałe i porysowane, polerka na długo nie pomaga, bo szybko żółkną, i zastanawiam się nad zakupem nowych.

Oryginał nie występuje jako osobna część, więc przyszło mi się ratować zamiennikiem.

Na allegro trafiłem na takie: http://allegro.pl/lampy-reflektory-klosze-szkla-bmw-5-e39-lift-00-i3523802089.html

Czy ktoś przerabiał temat montażu tego?

Pasuje - nie pasuje?

Jak z trwałością?

Cena nie jest niska, więc jest cień szansy że jakoś to będzie pasować i wyglądać, no ale to jedyni dostawcy tych części, więc z braku konkurencji ceny dają jakie chcą...

Opublikowano

Cena moim zdaniem bardzo wysoka, ale faktycznie jak są obecnie jedynymi, to mogą windować.

Popytaj w sklepach z częściami - np. tym co się reklamuje na forum, a także zobacz na niemieckim ebayu - kiedyś trafiłem na takowe.

Opublikowano
Ale te są chyba ze szkła to powinny być lepsze jak z plastiku http://www.karawanier.pl/images/smilies/n010.gif

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Właśnie na e-buy były kiedyś po 240 euro, więc sporo drożej, tańszych nie znalazłem.

Pisze że szkła, ale na 100% to plastik :roll:

Tylko czy to jest coś warte.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to mamy jedne klosze sprawdzone, w dodatku tańsze.

Tylko z tego co wiem, do polski jest u nich problem z przesyłka, a w dodatku ja nie kumam niemieckiego :oops:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cicho, znalazłem polski :mrgreen:

Translatorem tłumaczone, ale zawsze coś :mrgreen:

Opublikowano
Czyli wychodzi na to, że to co opisał @mecenas pochodzi z produkcji DJAuto (widać na jego pudełkach). Można to znaleźć na stronkach typu bimmerforums. Produkują zarówno całe lampy jak i te klosze. Gdzieś miałem artykuł ale jestem po 4-tym i teraz nie znajde :nienie: Ale hamburgery stwierdziły że są ok. :norty:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mecenas, jak możesz, to zapytaj o przesyłkę do PL, będę wdzięczny. :cool2:

Twoje klosze oblukałem, miałem już styczność z lampami DJAUTO, i było w porządku, myślę że te będą okej.

Na e-buy są drogie te klosze, więc wolę już nasze z allegro jakby coś.

Opublikowano
Zapytanie poszło, nie wiem czy nie mają długiego Weekendu bo wczoraj było święto ale jak wrócę z roboty to się odezwę (około 18:00).
Opublikowano

14,50 Euro za wysyłkę do Polski nie napisali żadnych szczegółów, czy poczta czy jakiś DHL.

Hallo,

eine Lieferung nach Polen ist problemlos möglich.

Die Versandkosten betragen 14,50€.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Skusiłem się jednak na klosze od nas z allegro.

Pomijając fakt, że jeden przyszedł w kawałkach, to drugi wygląda naprawdę dobrze.

Jakość materiału wydaje się w porządku, ten odblask koło kierunku ładny w chromie, komplet zaczepów i uszczelek.

Na razie muszę czekać na drugi klosz z reklamacji i na odbłyśniki, bo poszły do napylania, jak wszystko przyjdzie, to pochwalę się jak świeci "nowa" lampa na bi-xenon :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aktualnie mam już bi-xenon, tylko teraz jak będę zmieniał klosze na nowe, to założę sobie nowe odbłyśniki, bo te co mam są już trochę wypalone, i mimo wszystko nie świeci to tak, jak powinno.
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No więc jestem już po zabiegu odświeżania reflektorów. :mrgreen:

Poszło bez problemów, demontaż starych kloszy, wymiana odbłyśnika, czyszczenie lampy od środka, montaż odbłyśnika, założenie klosza.

Klosz obsadziłem na starym kleju, i trzyma elegancko, szczelny, nie paruje.

Pasuje idealnie, jedynie zatrzaski wchodzą trochę ciaśniej, ale to nie problem.

Teraz to ja wiem że mam ksenony, po ustawieniu świecą idealnie jasno, nie ma że przed autem mam 2 plamy światła, a reszta to ledwo co widać.

Pobocze oświetlone bdb., nawet w deszczu jest okej.

A długie na bi-xen to już poezja :mrgreen:

Jak dorwę coś, co robi zdjęcia lepiej jak telefon, to się pochwalę :cool2: