Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę że z czasem jeszcze z litr/półtora spadnie Ci spalanie po mieście jak lepiej wczujesz się w auto. Na początku zawsze człowiek uczy się troche jeździć danym silnikiem ( tymbardziej że ty się przesiadłeś z diesli ), poza tym teraz napewno go bardziej piłujesz a z czasem Ci to przejdzie :lol:

Waldek takie wyliczenia są bez sensu, tylko denerwują człowieka :twisted: Poza tym, 3.0 diesel po mieście przy cięższej nodze też weźmie 10/11 i też spali za ponad 50 tysięcy. Poprostu jak się dużo jeździ to się troche tego spala, ale z drugiej strony takich przebiegów nie robi się dla przyjemności ale przedewszystkim we wiadomych celach :wink: Chyba że jeździ się czymś pokroju M3 to przyjemność jest skutkiem ubocznym :mrgreen:

911 na trasie pali średnio 11-13l jak się jedzie około 200km/h, diesel przy takiej prędkości też spali 9. Więc różnice coraz bardziej się zacierają... Problem narasta tylko w mieście :wink: Tobie Waldek na trasie M3 też wzięło mało jak byłeś na tripie ?

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

• Odpowiedzi 132
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Tobie Waldek na trasie M3 też wzięło mało jak byłeś na tripie ?
Jak dużo, ile po mieście przy normalnej jeździe bierze ? Okolice 14l ?

walic po miescie, wkurza spalanie w trasie.

jak jedziesz 140 km/h to pali 12-13 litrow. jak 180km/h pali 16-17 litrow. w 335i jak jechales 180km/h palil 10.5 litra... tu jest roznica...

w miescie pali okolice 14-16... luzno... ale te 6 litrow na kazde 100km... sie czuje... :(

z Wawy do Poznania na baku a jak Waldek pojedzie z fantazją to po drodze konieczny jest pitstop ;)

Opublikowano

Waldek myślę że średnio miesięcznie trzeba przyjąć 4000km co mimo wszystko daje spory roczny przebieg jak dla m3. Zastanawiam się ale ja chyba naprawdę potrzebuje 2 samochodów.

Za chwile znowu trasa Wawa - Sde także kolejne 200km wskoczy po powrocie...

KoKoS m3 przy 200km/h pali 18-19l...

Wysłane z mojego Q10

Opublikowano

gratuluję auta :cool2: :cool2: i spełnienia "marzeń" :cool2:

po wpisach widać, że się jednak starzejesz :wink: lub za dużo km już zrobiłeś...

aby jeździło tak jak zostało zaprojektowane :cool2: i żeby dawało przykład innym,

jak zaczniesz robić 400km na baku znaczy, że auto jest nie dla Ciebie i pora wrócić do diesla :mrgreen: ,

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

Wczoraj miałem plan na oszczędzanie ale wyszło jak zwykle ;) wyjechałem od siebie, najpierw grzecznie w rzędzie, jakieś powolne wyprzedzanie, spalanie wskazywało 11,8... ale tym autem nie to ze się nie da... ja nie potrafię i nie chcę tak jeździć ;) za chwilę była redukcja, autostrada i spalanie po dotarciu do Wawy wskazywało 16 - fakt była w tym autostrada 23km z max prędkością.

Samochód jest mega stabilny przy wysokich prędkościach. Naprawdę madre głowy z Monachium spisały się w tym wypadku...

Wysłane z mojego Q10

Opublikowano

Za chwile znowu trasa Wawa - Sde także kolejne 200km wskoczy po powrocie...

Spotkanie z kolegami bezcenne za resztę zapłacisz MasterCard ;)

wybierasz się w czwartek ?

Jeszcze nie wiem chęci są teraz czekam na możliwości :)

Wysłane z mojego Q10

Opublikowano

Uoooolaaa laaaaaaa :)

No proszę, troszkę mnie nie było a tu takie cuda się dzieją :)

Super autko! Rodzynek wręcz!

Pozdrawiam i bezawaryjnej jazdeczki życzę! :twisted:

Opublikowano

Tak... podobno jest ktoś zainteresowany więc pomyślałem sobie że trzeba dać mu szansę.

Generalnie jestem przekonany aby zostawić samochód tylko wkrótce zima, rok w plecy a skoro jest amator... Zobaczymy

Kamil widzę czuwasz :cool2: masz rację tylko tak można "wyrwać" okazję ;)

Opublikowano

Okazje to były za czasów Gierka

Teraz okazja wiąże się z " miną "

Fakt, siedzę szukam ... ale coś ciekawego znaleźć to graniczy z cudem

Ogólnie gdyby to M3 były 10k tańsze i mialo manuala brałbym pod uwagę

Opublikowano
Oj bywają dzisiaj może kupię x3 dla żony... 2008 krajowe w bardzo bogatej opcji z niskim przebiegiem, cena szału nie robi ale jak dla mnie za takie auto jest bardzo atrakcyjna.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
.... mialo manuala brałbym pod uwagę

Ciekawe, bo jak dla mnie i znacznej większości użytkowników M3 to DKG robi najlepszą robotę w tym aucie.

Opublikowano

W sumie to manuala będziesz miał prościej i taniej znaleźć.

O gustach się nie dyskutuje.

Ale dkg ma lepsze osiągi, niższe spalanie i mniejszą awaryjność. Te argumenty jak dla mnie wyczerpują meritum dyskusji :wink:

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano
Dla mnie DKG to masuje plecy a manual gwałci czlowieka na fotelu

też masz te upodobania ;)

DKG ma kilka ustawień może ci "leniwie" zmieniać biegi jak i bardzo szybko "poszarpując".

Biorąc pod uwagę twoje upodobania to myślę że M6 e63 jest samochodem dla Ciebie. Wyłotosi Cię porządnie w fotelach w całym zakresie prędkości. Jak ma zdjęty kaganiec to ostatnią czułość okazuje przy ponad 300 licznikowych :)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Macie fajnie porównania, ale i trafne :)

Dziś zmieniłem bieg z 1 na 2 z nogą w podłodze przy ~8 tys obr. i szczerze mówiąc nawet nie pomasowało mnie po plecach :) Gdyby nie obrotomierz to bym nawet nie wiedział że bieg mam zmieniony ;) Mnie to się akurat podoba, ale wiadomo każdy ma inny gust :cool2:

kacpercio najbardziej poszarpuje właśnie jak się powoli jedzie w korku i czasem ona zmieni bieg a ja wtedy zmienię pozycję gazu, a nie czuć zmiany biegów przy pełnym obciążeniu.

Opublikowano

dla mnie atutem w automacie jest wygoda... auto nie męczy w mieście, na temat "gwałcenia" przez manuala się nie wypowiem bo nie jeździłem trzeba spytać Waldka ;) ale DKG też potrafi być brutalne, wystarczy uruchomić launch control... poniżej link do filmu, wiem spaliłem zmianę biegu ale ciężko było nagrywać i zmieniać...

https://www.dropbox.com/s/vmsgk4jcm5aalpw/VID_00000034.mp4

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Dziwnie wygląda to LC, które zrobiłeś. Nie trzymałeś na obrotach i po chwili ruszyłeś tylko od razu dodałeś gazu i pojechałeś. A to powinno wyglądać tak, że stoisz, obroty masz powiedzmy na 3-5 tys i jest strzał... Ciężko w tych magicznych e9x zrobić LC, mnie się udało dwa razy, z czego z 5 tys nie polecam nikomu.
Opublikowano

Właśnie... kilka razy trzymało mi obroty około 5tyś... ale start jest lepszy właśnie z dołu tak jak teraz. Z 5-ciu sam wiesz co się dzieje z tylną osią...

Tak jak rozmawialiśmy, nie wiadomo jak to ugryźć... instrukcja - przynajmniej moja nic nie mówi na ten temat