Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
E 9 ?

A gdzieżbym śmiał :modlitwa: :!:

Do E9 nie ma nawet sensu podchodzić bez 30-40 tys. PLN. A na profesjonalną renowację, to będzie za mało. Mam w puli 21-23 tys. PLN, więc ciut za mało nawet jak na zadowalającą / dobrą E24 (+ inwestycyjki).

Na oku mam benzynową E28 (podobno) wyjątkowo rzadko spotykanego doskonałego stanu i urody.

Wiem, to nie to, co E24, ale przy niej mialbym o wiele wyższy komfort psychiczny -> dużo mniejsze ryzyko finansowe całej akcji w dłuższym okresie :twisted2: :twisted2: :twisted2:

Przy tej E28 moja pula na ewentualne naprawy i renowacje stanowiłaby 150 % dość zaporowej ceny zakupu. A tenże egzemplarz (podobno) niczego do szczęścia nie potrzebuje. :wink: Tylko rozsądnego, szanującego właściciela.

Piszę "podobno", bo oględziny dopiero przede mną.

Z dwojga dobrego, wolałbym spokojnie i bez kompromisów serwisowych zadbać o wybitnie piękny egzemplarz E28, niż panicznie szukać kasy za kilka-kilkanaście miesięcy, na wiecznie chromającą E24. A taki scenariusz też muszę brać pod uwagę... :duh:

Dla mnie nie byłoby nic bardziej bolesnego, niż konieczność puszczenia takiego samochodu jak Szóstka, pierwszemu klientowi, który się nawinie (gdybym znalazł się w sytuacji głębokiego "zaszczucia finansowego").

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Z dwojga dobrego, wolałbym spokojnie i bez kompromisów serwisowych zadbać o wybitnie piękny egzemplarz E28, niż panicznie szukać kasy za kilka-kilkanaście miesięcy, na wiecznie chromającą E24. A taki scenariusz też muszę brać pod uwagę...

rapid fiu, fiu... czapki z glow panowie :cool2: podzielam takie podejscie do zycia :mrgreen: moze jeszcze wolny jestes :?: :wink:

a tak na powaznie, to pare razy podchodzilam do E9.. ale hmmm chociaz autko ma klase, jest piekne w swojej formie, to nie podbilo tak mojego serca jak Rekin :8) Moze dlatego ze jednak E24 jest autem ktore bez problemu mozna "uzywac" i to nie tylko na niedzielne przejazdzki do knajpy :wink:

Tylko dwie rzeczy są nieskończone - wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności
Opublikowano

taaa e28 jest baardzo fajne auto i jezeli jest naprawde ladne auto to warto je wziasc przeciez tez jest ladne??

ja kocham e28 :D i do e28 jest latwiej z czesciami i wogole

moj tatus niedawno zakupil naparwde ladne e28 i jest baaardzo zadowolony. moj tata tez kocha te klasyki ktore baardzo czesto sa niedoceniane..... i gina gdzies na szrocie :cry2:

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=24220&sid=a7f8ffbdbbdfb7ea3e17b872c1e02949

moje modele
Opublikowano
moze jeszcze wolny jestes :?: :wink:

Jestem :!: JESTEM :!: :!: :mrgreen: :twisted2: :twisted2: :twisted2: :twisted2: :twisted2: :twisted2: :wink:

Moze dlatego ze jednak E24 jest autem ktore bez problemu mozna "uzywac" i to nie tylko na niedzielne przejazdzki do knajpy :wink:

U mnie klasyczne BMW będzie mieć rolę domowego Gran Turismo, ale z wieloma zastrzeżeniami pro BMW bono m.in.:

- nie namaczać,

- urlopować na okres zimowy,

- przez Wrocław przewozić na lawecie :roll: hihihihihihi..... :wink: :wink: :wink:

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Jestem :!: JESTEM :!: :!:

kurna, ja niestety nie... hmmm ale mam duze serce :8) :wink:

ja juz za Lesznem zawracam

oj juz nie przesadzajcie, ostatnio przez Wrocek przejechalam bez wiekszych niespodzianek :mrgreen: oczywiscie trzeba jezdzic na paluszkach ale da rade :twisted: A i tak najwazniejsze zeby A4 zrobili do konca w calosci... ale bedzie jazda :cool2:

Tylko dwie rzeczy są nieskończone - wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
wolałbym spokojnie i bez kompromisów serwisowych zadbać o wybitnie piękny egzemplarz E28

No i biorę E28, a konkretnie ten egzemplarz:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1011233

Princess Stephanie of Monaco :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano

baaaardzo fajnie ze bierzesz e28 szczegolnie w takim stanie:D

ja jestem w trakcie namawiania tate na zapisanie sie do klubu wiec moze na nastepnym zlocie nasza e28 stanie kolo twojej :8)

bo na osatnim zlocie Bartek mowil ze byla tylko jego 528i i 535i :(

moje modele
Opublikowano

No i biorę E28.....

No i nasz Radziu zakończył dłłłłłuuuuuuggggggggąąąąąąąąąąąąąąą tułaczke :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :cool2: :cool2: :clap: :clap: :clap:

Opublikowano
Znając (odrobinę) wybierającego to musiał być najlepszy wybór :)

BMW 2800 csa 70 Nachtblau

BMW 628CSi 85 Karminrot

BMW 635CSiA 89 Shadowline Highline Motorsport

[ Currently: Motorsport na tapecie ]

[ WSZYSTKIE CZĘŚĆI DO E24 = tel 510635633 ]

Opublikowano

rapid wow :mrgreen: no to przy Stephanie jestem bez szans :mad2:

szerokiej i plaskiej zycze :cool2:

Opublikowano

wow auto z historią i do tego w takim wspaniałym stanie - myśle że warte tych pieniędzy.

czasami warto poczekać i kupic prawdziwą perełkę. :8)

525i 1991r. Islandgrün met.

525tds 1993r. Oxfordgrün met.

635 CSi/A 1981r. Zypresengrün met.

zielono mi .... 8)

Opublikowano
Model tzw. CS/2 czyli trzeciej i ostatniej generacji, mechanicznie i w detalach zblizony do E34/E32, ten ostatnii face lifting jest dosc kontrowersyjny wsrod wielbicieli modelu. Tego dokladnie egzemplarza nie znam.

E24 628CSi 12/1982 Delphin-Metallic - wegetacja... :(

E28 524td 06/1985 Karminrot ze szpera :) i silnik nowka!!!

Nowe amortyzatory BILSTEIN B6, CZESCI UZYWANE

Kontakt: 0049-176-4889-3646, 0695039390, GG 244669 lub PW

Opublikowano

Dixi autko optycznie jest cacy, nie mowiac o srodku cool :8) Tylko ze ja zawsze mowie, na zdjeciach zawsze lepiej wyglada. Poprostu trzeba jechac i zobaczyc, nie ma co spekulowac.

Ale autko jest okejos, jezeli jest tak jak pisze tz ksiazka serwisowa, jeden wlasciciel itp to i cena jest tez do przyjecia.

Opublikowano

to jedzie jedzie ogladnac w najblizszym czasie chyba z moim tata

na co warto zwrocic szczegolna uwage nie liczac podzespolow mechanicznych??

chodzi mi o blacharke?

moje modele
Opublikowano

W tym modelu skonczyla sie walka z korozja blotnikow ktore sa cynkowane, ale ze rdza idzie od dolu do gory, to w tych modelach jest na porzadku dziennym ze z wierzchu wygladaja bardzo dobrze a pod spodem sa dziury ktorych nikt nie zauwazyl. Ale i tak 6-tki od 1987 roku dzieki fabrycznej konserwacji sa dzisiaj najlepiej utrzymanymi modelami.

Ale sprawdzac trzeba wszystko :wink:

aha, co jeszcze... jezeli to jest "prawdziwy" szwajcar to bedzie mial 200 psow a nie 211

Opublikowano

Witam.

To ja jestem osobą, która sprzedaje auto o którym jest mowa. W briefie szwajcarskim ma wpisaną moc 155KW czyli 211PS.

Jeżeli są jakieś pytania dotyczące auta z przyjemnością na nie odpowiem.

Opublikowano
Zgadza sie, tam jest juz silnik M30 ostatniej generacji z E32 i on byl juz tylko w 211 konnej wersji z tego co wiem.

E24 628CSi 12/1982 Delphin-Metallic - wegetacja... :(

E28 524td 06/1985 Karminrot ze szpera :) i silnik nowka!!!

Nowe amortyzatory BILSTEIN B6, CZESCI UZYWANE

Kontakt: 0049-176-4889-3646, 0695039390, GG 244669 lub PW

Opublikowano

Tak ale nie prawdziwy szwajcar :arrow: w Szwajcarii byly inne wymagania odnoscnie parametrow spalania i katalizatory byly inaczej skonstruowane. Normalnie w CS/2 bylo 220 ps bez kata, 211 ps z katem i szwajcarskie 200 ps z katem.

Ale to znaczy ze ktos sobie specjalnie w Deutschlandzie zamowil zeby miec 211 psow. Bardzo duzo Szwajcarow tak robilo, bo wiekszosc aut w tamtych czasach mialo mniej psow ktore wychodzily z dopasowania do parametrow spalania AU.

Opublikowano

Do tych wszystkich informacji trzeba dodać kilka dodatkowych. A mianowicie w srodku auto obszyte jest skórą i jest to wersja Highline a konkretnie Halfline a wiec wszystko w skórze oprócz deski i winyli pod szybami. Poza tym auto z załozenia miało mieć full luksus i kosztować fortunę. Z tego co mi wiadomo w europie albo nie były dostępne albo było bardzo mało wersji Highline. Jedynie w uk jest ich troche. W stanach dostępne były w z oznaczeniem L6. Tak czy owak jest to wyjątkowe auto moim zdaniem. Obserwując aukcje w stanach takie auta sprzedają się po 5-6tyś dolarów bez problemu. Dodatkowo jest to wersja shadowline czyli chromy zostały pomalowane na czarno. Moim skromnym zdaniem, pomimo kontrowersji jakie wzbudzają plastikowe zderzaki, jest to piękne auto, z jednym z najładniejszych wnętrz, a cena jest bardzo dobra zwarzywszy ze monitorując aukcje na wszystich ebayach w europie od ponad roku tylko raz w szwajcarii spotkałem taką szóstkę, i było to dość dawno temu.

Reasumując, zakładając że jest tak jak wygląda, trzeba brać :)

Pozdrawiam

radosc

BMW 2800 csa 70 Nachtblau

BMW 628CSi 85 Karminrot

BMW 635CSiA 89 Shadowline Highline Motorsport

[ Currently: Motorsport na tapecie ]

[ WSZYSTKIE CZĘŚĆI DO E24 = tel 510635633 ]