Skocz do zawartości

Problem z rozladowywaniem akumulatora ! e34 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam ogromny problem juz kolejny z moja e34 mianowicie laduje akumulator okolo 2 godzin ruszam w trase okolo 20 km i gasze i jak probuje zapalic to jest tylko dyyy dyy i rozladowany aku. pierwsza mysl przeczyscilem klemy nic nie pomoglo to pozniej mysle ze to na pewno alternator kupilem zalozylem ale problem nadal taki sam . prosze pomozcie jestem bez auta nigdzie nawet podjechac nie moge bo juz nie zapale. dodam ze akumulator jest nowy 4 miesiecy ma wiec na pewno odpada. dodam jeszcze ze jak odpale to nie swieci kontrolka od ladowania ani auto nie gasnie . wlaczam swiartla i jade dopiero przy probie odpalenia tak sie dzieje jednak zauwauzalylem ze czasami jest tak ze normalnie odpale ale to baardzo zadko . teraz ide wkladac stary alternator i bede patrzyl na wasze odpowiedzi. pozdrawiam i prosze o pomoc!
Opublikowano
czasem występuje zwarcie w celach. Nawet w najlepszych akumulatorach się dzieje. Wymieniają w takim przypadku na nowy. Sprawdź też ładowanie czy za szybko nie ucieka może alternator już nie podaje. I jak masz audio czy jakieś gadżety sprawdź czy stale nie pobierają prądu.

No risk No fun...

http://imageshack.us/a/img51/6193/kbua.jpg

Opublikowano
Dokładnie....sprawdź ładowanie w czasie pracy bo jeśli faktycznie aku jest ok to coś pobiera ci prąd :mad2:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
  • Autor
panowie mowilem ze drugi alternator nie przyniosl tak samo skutku wiec zalozylem tamten stary audio mam ale juz odlaczone tydzien temu faktycznie radio swieci sie caly czasm to odlaczylem a z pobieraniem pradu na postoju to nic nie pobiera bo to w czasie jazdy jakby cos zarlo ale alternator dobry wiec juz nie wiem rece opadaja
Opublikowano
Kiedy auto stoi to nie ma poboru?

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
  • Autor
Panowie wczoraj odpalalem auto i kumpel stal przy silniku i widzial ze jak odpalam to z rozrusznika ida iskry kable nie sa dobrze dokrecone moze to byc przyczyna czy raczej nie?? BOSTON mi chodzi ze auto odpala tylko jak przejedzie sie kilka kilometrow i zgasi i chce go znowu odpalic to juz nie da rady/
Opublikowano
Przyczyna czy nie, kable trzeba poprawić zanim spalisz samochód. Sprawdź ten rozrusznik, może to zwarcie, a nie słaby styk.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
  • Autor
Problem rozwiazany po dokreceniu kabli od rozrusznika wszystko gra.