Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

To jest kontynuacja mego zamkniętego wątku http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=44&t=226776. Uzupełniam tu dane, z braku których poprzedni wątek został zamknięty.

Link do ogłoszenia: http://auto-handel-jg.otomoto.pl/bmw-320-2-0-benzyna-navi-climatronic-C30714979.html

VIN: WBAVR51020FE83043

Proszę o Wasze zdanie...

Edytowane przez JackK2
Opublikowano

+jarosław

Wyszukiwarka

Grafika

Mapy

Play

YouTube

Gmail

Dysk

Kalendarz

Więcej

jarosław kosak

Udostępnij

jarosław kosak

jarosław kosak

Wypróbuj nową przeglądarkę z automatycznym tłumaczeniem stron.Pobierz Google ChromeZamknij

Tłumacz

bmwarchive_bg

dom

VIN

zdjęcie

bmwarchive.org /

VIN /

BMW VIN Decoder

BMW VIN Decoder

BMW VIN - Decoder dla wszystkich BMW pojazdów od 01/ 1928 do 09 / 2013

w tym: motocykle, Mini, Rolls Royce

Wprowadź ostatnich 7 cyfr numeru identyfikacyjnego pojazdu i naciśnij Enter :

Przykład: WBAVB71070VA36703

6 cyfr motocykli - VIN nie są obsługiwane.

Zapisz arkusz jako . Pdf

Dane dotyczące numeru identyfikacyjnego pojazdu: WBAVR51020FE83043

Opis modelu: 318I UL

Rynek: Europa

Typ: VR51

E -Code: E91

Nadwozie: touring

Sterowanie : lewo

Liczba drzwi: 5

Silnik: N46 - 2,00 l ( 95kW )

Napęd: Napęd na tylne koła ( SDrive )

Skrzynia biegów : automatyczna

Kolor nadwozia: ARKTIS METALLIC

Tapicerka : STOFF FLUID / ANTHRAZIT

Data produkcji : 08.03.2006

Zmontowany w: Monachium

FE83043FE83043

Wyposażenie standardowe Kod Serienausstattung

S4AGA

Interieurleisten titan mat Listwy wewnętrzne tytanowe matowe

S548A

Kilometertacho Przebieg kalibracji prędkościomierza

S851A

Sprachversion deutsch Wersja językowa German

Kod Sonderausstattung Wyposażenie opcjonalne

S1CAA

COP relevanter Selektion Fahrzeuge Wybór COP odpowiednich pojazdów

S205A

Automatikgetriebe Automatyczna skrzynia biegów

S249A

Multifunktion für Lenkrad f kierownica wielofunkcyjna

S255A

Sport- Lederlenkrad Airbag skórzana kierownica sportowa

S313A

Aussenspiegel Anklappfunktion Składane lusterko zewnętrzne

S320A

Modellschriftzug Entfall skreślony , napis modelu

S321A

Exterieurumfänge w Wagenfarbe części zewnętrzne w kolorze nadwozia

S386A

Dachreling reling dachowy

S402A

Panoramadach elektrisch Dach panoramiczny elektryczny

S423A

Fussmatten Dywaniki podłogowe Velours , welur

S428A

Warndreieck und Trójkąt ostrzegawczy Verbandstasche i apteczka

S431A

Innenspiegel automatisch abblendend Lusterko wewnętrzne z automatyczną dip

S441A

Pakiet palący Raucherpaket

S494A

Sitzheizung Fahrer / Beifahrer ogrzewanie fotela kierowcy / pasażera

S4AEA

Armauflage VORN verschiebbar podłokietnikiem przednim , chowane

S508A

Park Distance Control ( PDC) Park Distance Control ( PDC)

S520A

Światła przeciwmgielne Nebelscheinwerfer

S521A

Regensensor czujnik deszczu

S534A

Klimaautomatik automatyczna klimatyzacja

S540A

Geschwindigkeitsregelung Tempomat

S563A

Pakiet Lichtpaket światła

S606A

Navigationssystem System nawigacji Business Business

S672A

CD- Wechsler 6 -fach zmieniarka CD na 6 płyt CD

S676A

Lautsprechersystem HiFi System głośników HiFi

S6UEA

Diebstahlschutz Nawigacje -DVD Zabezpieczenie antykradzieżowe do nawigacji DVD

P7RSA

Comfort Paket Comfort Package

L801A

Länderausführung Deutschland Germany Version Narodowy

S863A

Händlerverzeichnis Katalog Europa Europa Osoba prywatna

S879A

Bordliteratur deutsch pokładowego pojazdu literatura niemiecka

S8SPA

COP Steuerung Sterowanie COP jednostka

S969A

Navi DVD bei Auslieferung anfordern Navi DVD należy zamówić w wysyłce

S9AAA

Aussenhautschutz Outer ochrona skóry

o

Tłumacz Google dla Firm:Narzędzia dla tłumaczyTłumacz witrynNarzędzie analizy rynków

Wyłącz tłumaczenie na bieżącoTłumacz Google – informacjeNa komórkęPrywatnośćPomocPrześlij opinię

Opublikowano (edytowane)

k631, takie skopiowanie strony z dekodowaniem VIN nie jest zbyt estetyczne, ale dzięki.

Przebieg można potwierdzić tylko w ASO?

Czy ktoś zechciałby się jeszcze wypowiedzieć na temat tego BMW?

Edytowane przez JackK2
Opublikowano

Patrząc na foto nr 2 i 3 to połowa auta (od tylnych drzwi) ma ciemniejszy odcień.

Przydałyby się fotki silnika. Przebieg typowo dla Polaka - nie twierdzę, że cofany, ale weryfikacja wskazana.

Osobiście mnie jeszcze razi brak xenonów.

Rozmawiałeś ze sprzedającym? Co mówi? Jakie ma dokumenty?

Masz VIN, dzwoń do ASO i pytaj. Może jest jakaś historia.

Rozkodowany VIN:

Art. Wartość

Numer podwozia WBAVR51020FE83043

Kod typu VR51

Typ 318I UL (EUR) -> handlarski bełkot w ogłoszeniu, że niby 320

Typoszereg E E91 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik N46

Pojemność skokowa 2.00

Moc 95

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor ARKTIS METALLIC (A34)

Tapicerka STOFF FLUID/ANTHRAZIT (ALAT)

Data prod. 2006-03-08

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S313A AUSSENSPIEGELPAKET Lusterko zewn. z funkcją składania

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S386A DACHRELING Reling dachowy

S402A PANORAMA GLASDACH Dach panoramiczny elektryczny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S4AEA ARMAUFLAGE VORNE VERSCHIEBBAR Podłokietnik przedni, przesuwany

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

S606A NAVIGATIONSSYSTEM BUSINESS System nawigacji Business

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

S6UEA DIEBSTAHLSCHUTZ NAVI-DVD Zabezp. syst. nawig. DVD przed kradzieżą

P7RSA COMFORT PAKET Pakiet Comfort

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

S969A REQUEST NAVIG. DVD E60 ON DELIVERY Przy dost. zażądać płyty DVD nawigacji

S9AAA AUSSENHAUTSCHUTZ Zabezp. zewn. pokrycia z tworzywa szt.

Wyposażenie seryjne

S4AGA INTERIEURLEISTEN TITAN MATT Listwy wewnętrzne tytanowe matowe

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Opublikowano

Serio chcesz kupić 318 w automacie, bez niczego w innym odcieniu do większej połowy samochodu ?

Powodzenia :)

Opublikowano

Pakito, masz rację z tym odcieniem. Sam nie spostrzegłem od razu. Wygląda, jakby tylne lewe drzwi były malowane :roll:

A z xenonami to jak jest? Czy to tylko odpowiednie żarówki, czy całe światła są inne?

Radzisz, bym dzwonił do ASO, czyli do jakiegokolwiek z BMW w okolicy?

Rozmawiałem ze sprzedającym i mówi, że ma wszystkie dokumenty i chętnie pojedzie do jakiegoś ASO, bym mógł się upewnić, że nie sprzeda mi jakiegoś "złomu".

Opublikowano
Serio chcesz kupić 318 w automacie, bez niczego w innym odcieniu do większej połowy samochodu ?

Nie całkiem rozumiem Twe pytanie. Szczególnie to "bez niczego".

Opublikowano

To już się nie dogadamy :)

Opublikowano

To już się nie dogadamy :)
Ale dlaczego? Wyjaśnij tylko, o co Ci chodzi.
Opublikowano
A ile może kosztować komplet opon letnich na alufelgi 17" oraz zimowych z felgami stalowymi 16"? Jeśli kupię to BMW, to będę potrzebował nowych opon :roll:
Opublikowano
Pakito, masz rację z tym odcieniem. Sam nie spostrzegłem od razu. Wygląda, jakby tylne lewe drzwi były malowane :roll:

Nie drzwi ale połowa auta!! Za tylnymi drzwiami odcień jest taki sam, czyli ciemniejszy.

A z xenonami to jak jest? Czy to tylko odpowiednie żarówki, czy całe światła są inne?

Chyba całe lampy trza by wymieniać, dodanie spryskiwaczy itp itd. Tu niech się wypowiedzą mądrzejsi ode mnie.

Radzisz, bym dzwonił do ASO, czyli do jakiegokolwiek z BMW w okolicy?

Każde ASO ma dostęp do bazy, ale mogą tam nie być wszystkie wpisy z KS. Najlepiej poproś o foto KS i napisz do ASO gdzie auto było serwisowane.

Mikan, bez przesady. Parę fajnych rzeczy ma. Np

S402A PANORAMA GLASDACH Dach panoramiczny elektryczny

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S606A NAVIGATIONSSYSTEM BUSINESS System nawigacji Business

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

Co do połączenia 318i + automat to fakt, manual bardziej tu pasuje.

A ile może kosztować komplet opon letnich na alufelgi 17" oraz zimowych z felgami stalowymi 16"? Jeśli kupię to BMW, to będę potrzebował nowych opon :roll:

Zajrzyj np na http://www.oponeo.pl. Tam masz ceny.

Ja osobiście odpuściłbym to auto. Szukaj czegoś od prywatnego właściciela i najlepiej krajowego. Znalazłem np coś takiego: http://otomoto.pl/bmw-318-stan-bdb-bezwypadkowy-salon-C30630644.html Wyposażenie nie powala, ale jest krajowa, właściciel pisze "SERWISOWANY W ASO Z UDOKUMENTOWANĄ HISTORIĄ" więc może wart. Od razu mówię - auto nie należy do mnie ani do nikogo kogo znam.

Opublikowano

318i z automatem, będzie samochodem dla osób które lubią jazdę ekstremalną...

np. wyprzedzanie pod górkę jest połączone z otwartymi wszystkimi drzwiami, a kierowca i pasażerowie odpychają się nogami żeby przyśpieszyć:)))

a tak na serio to pali dużo, a radości z jazdy nie ma... chyba że naprawdę nie lubisz wyprzedzać,

po Twoich wypowiedziach domyślam się, że nie znasz się na samochodach, a tym bardziej BMW,

dlatego doradzam zabrać ze sobą jakiegoś profesjonalnego mechanika/lakiernika, najlepiej fana bmw...

bo może się zdarzy,że będzie to Twoja najdroższa skarbonka na świecie, czego nie życzę

A co do tego konkretnego egzemplarza to zwróć uwagę na jego historię wypadkową - tak jak zwrócili uwagę koledzy

Opublikowano
Wydając 9000euro na auto nie kupuj go od handlarzy w Polsce.Wyszukaj sobie takie auto za miedzą od 1-go właściciela i leć po nie.Kupisz mlodsze,pewne z autentycznym przebiegiem i bez obaw,że to czteroślad.A co najważniejsze to żaden handlarzyna nie kombinował przy nim i żadan jełop nie tłukł go po naszych idealnych asfaltach.I wystrzegaj się doradców podrzucających linki od handlarzyn.Wiem co piszę,bo auta sprowadzalem od 96 roku.Dziwne,że ja tylko tak to widzę.Chyba coś ze mną nie tak.
Zakup BMW zarejstrowanego w RP to brak wyobrazni,lenistwo lub bezgraniczna naiwność.
Opublikowano
Wydając 9000euro na auto nie kupuj go od handlarzy w Polsce.Wyszukaj sobie takie auto za miedzą od 1-go właściciela i leć po nie.Kupisz mlodsze,pewne z autentycznym przebiegiem i bez obaw,że to czteroślad.A co najważniejsze to żaden handlarzyna nie kombinował przy nim i żadan jełop nie tłukł go po naszych idealnych asfaltach.I wystrzegaj się doradców podrzucających linki od handlarzyn.Wiem co piszę,bo auta sprowadzalem od 96 roku.Dziwne,że ja tylko tak to widzę.Chyba coś ze mną nie tak.

Pewnie bo za miedzą nie ma blacharzy i lakierników a każdy Niemiec dba o auto jak o swoje dziecko. Niemieccy handlarze nie przywożą aut z Włoch, ani nie naprawiają w PL. A Turasy w komisach nie umieją obsługiwać laptopa, a najbliższe trzydniowe szkolenie z cofania liczników Polacy zaplanowali im dopiero na 2016. więc do tego czasu każde auto z D ma oryginalny przebieg... Co to za bzdura :duh:

Żeby było jasne też nie kupiłbym 318 z ponad 200tys przebiegu za blisko 40tys zł ale pisanie, że tylko w Niemczech kupisz pewne i bezwypadkowe auto to pomyłka. Szczególnie jak ktoś się nie zna, bo wtedy kupi od Turasa w komisie, który wg mnie nie różni się niczym od naszego Polskiego Mirka handlarza (no może tylko kolorem skóry)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nie znam waszych motywacji,że tak poderwaliście się z fotelików.Do nikogo nie piję,nie obrażam.Przedstawiłem opinię.Niektórych poniosły emocje i nie przeczytali ze zrozumieniem.Pierwszy wlaściciel to dla mnie ktoś kto nowe kupił,jest w Briefie i osobiscie z pywatnego adresu sprzedaje.Preferowani Niemcy.To wypłochy a zatajenie histori pojazdu to u nich sankcje karne.Dotyczy to także przebiegu.Niemiec w 95% serwisuje auto w warsztacie.Warsztaty największą przebitkę mają na częściach więc ryzyko jest takie,że powymieniali mu przez te lata kilka części nadprogramowo(nowy nabywca na tym nie traci)Auto było użytkowane na lepszych drogach na lepszym paliwie(zazwyczaj też olejach,filtrach) więc raczej będzie mniej zużyte.Kupując tam auto za relatywną kasę mamy auto młodsze lub lepiej wyposażone.No chyba,że Ci co sprowadzają dopłacają do tego i robią dobrze swoim rodakom.Nie chce Mi się nawet rozpisywać na temat historyjek o pojazdach,które w cudowny sposób nabyli dla siebie,żony ale...Przy obecnym dostępie do netu wyszukanie kilku propozycji nie stanowi problemu.Podobnie jak przekraczanie granicy.Opłaty i formalności to góra dwa dni robocze.Tak to widzę.Argument,iż auta ściągałem nawet przez tydzień jest mało merytoryczny.Działa tu mentalność Kalego lub psa ogrodnika.Nie wiem jak to określić.A forum ma inny cel.Może zle rozumuję ale proszę o merytoryczne argumenty a nie personalne wycieczki.I jakieś teksty o składaniu się.Nie masz pojęcia o czym piszesz.Napewno jesteś super koleś,więc po co te kompleksy?pozdr dla oponentów.
Zakup BMW zarejstrowanego w RP to brak wyobrazni,lenistwo lub bezgraniczna naiwność.
Opublikowano
Sorry,że wcześniej nie sprawdziłem co jest podstawą przygłupiej krytyki mojego postu.Otóż krytycy to nic innego jak handlarzyny i taka ich rola.Nie zjade do waszego poziomu,bo kumam ze towasza praca i z tego żyjecie.Chłopakowi odradzacie import,bo tylko wy macie monopol na ori.przebiegi,bezwypadki i inne perełki.I jeszcze macie czelność pisać ,że razi was zachowanie handlarzy,że psuj rynek i inne bzdety.Takich myków uczą na cwelowni.Pewno admin zareaguje ale za takie wasze posty(przeglądałem je przez 2godz.)normalnie jest wycięcie z pyty w czoło.Nie doradzacie,nie pomagacie a promujecie swoje oferty.Te wasze myki z dobieraniem blach pod kolor,troska o ori.wklejki.Dbałość o detale i rocznikowe zgodnosci i inne próby oszukania klijenta jest żałosna.Nie macie żadnych pomocnych postów a co gorsze-zesraliście się jak radziłem chłopakowi nie po waszej myśli.Dziwię się,że żaden admin tego nie widzi i nie reaguje.Jeśli za ten post Mi się zbierze to znaczy,że jest towarzystwo,które ssie jedną pyte.Nara.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.