Skocz do zawartości

[E60] Swap silnika z M57N na M57N2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, u brata w E60 530d poleciały klapki (pęknięta głowica, blok itp). Mamy możliwość kupienia w dobrej cenie silnika M57N2 z E60 LCI i zastanawiam się jakie niespodzianki mogą mnie spotkać przy takiej zamianie lub czy to w ogóle będzie możliwe. Może ktoś z Kolegów na forum robił podobną zamianę, jeśli tak to proszę o jakieś informacje. Edytowane przez gumes

------------------

Pozdrawiam

Gumes

• Zarejestrowani
Opublikowano

Popraw wersje silnika najpiers, swoją drogą w LCI występował chyba tylko N47 i m/n57.

W dziale e70 jest forumowicz który zmienił silnik z 3.0d na 3.0d twin turbo , i w dziale e90 ktos zmienial z 2.0d na 3.0d tam proponuje poszukać a na pewno otrzymasz fachową pomockogoś kto swapa już robił, bo póki co przekładki w e60 na większe i mniejsze silniki raczej sa malo powszechne

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
Popraw wersje silnika najpiers, swoją drogą w LCI występował chyba tylko N47 i m/n57.

W dziale e70 jest forumowicz który zmienił silnik z 3.0d na 3.0d twin turbo , i w dziale e90 ktos zmienial z 2.0d na 3.0d tam proponuje poszukać a na pewno otrzymasz fachową pomockogoś kto swapa już robił, bo póki co przekładki w e60 na większe i mniejsze silniki raczej sa malo powszechne

Jasne , już też mam mętlik.

Już poprawiłem.

------------------

Pozdrawiam

Gumes

Opublikowano
A jeżeli można wiedzieć to co oznacza w dobrej cenie ,tzn jaka to jest cena?

6000zł komplet ,niski przebieg

Ale i tak chyba odpuszczę temat. Nie mam nawet jak oszacować pełnego kosztu takiej zamiany.

------------------

Pozdrawiam

Gumes

Opublikowano
Z osprzętem 6 tyś ? Czy tylko słupek ( blok ,głowica ,pokrywa zaworów)

Niby komplet z osprzętem.

------------------

Pozdrawiam

Gumes