Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z pękającymi łącznikami stabilizatorów, wiem ze spowodowane to jest glebą. Auto stoi na 17" oponie 40 wiec logicznie wiem ze powinny być krótsze. Na konkurencyjnym forum znalazłem post w którym piszą ze ori łącznik (27cm) wymienia się na krótszy (16cm). Nie było by problemu gdyby mi już 3 w tym tygodniu nie szczepił, wyskakuje ruchoma główka na końcu licznika. Czy zna ktoś jakieś rozwiązanie tej sytuacji?
Opublikowano

Rozmiar koła nie ma tu znaczenia. Gleba wg. mnie też nie.

Odległość między mocowaniem łącznika na stabilizatorze i na amorze powinna być taka sama bez względu na zawias.

U siebie mam BILSTEIN B12 PRO KIT i z łącznikami jest wszystko OK, nie wyobrażam sobie montażu krótszych łączników.

Kupując zawias nikt nie wspominał o konieczności wymiany łączników i nigdzie w necie takiej informacji nie znalazłem.

Przypuszczam, że montujesz jakieś lipne.

Takie jest moje zdanie.

Opublikowano

Może przy większych glebach mocowanie łącznika na amorze jest obniżone i wtedy trzebaby skrócić łącznik.

Zakładając B12 jestem na 90% pewien, że po osadzeniu nowego amora w zwrotnicy wysokość mocowania łącznika względem zwrotnicy nie uległa zmianie w stosunku do standardowego amora.

Nie wiem jaką długość ma ori łącznik, ale wsadzenie o 10cm któtszego, mam wrażenie, że byłoby kłopotliwe.

Opublikowano

Większa gleba to pojęcie względne, mało to osób wkłada gwinty albo mocno przód glebi.

Może to być powodem, skoro już temat wałkowany nie raz w e36 i e46.

Opublikowano

Nie, wkleiłem aukcje dla przedstawienia sprawy, a pękają u mnie kamoki.

Zna ktoś przyczynę wypadanie tej ruchomej kulki na zakończeniach?