Skocz do zawartości

E39 520i 1997 Problem ze sterownikiem klimatyzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam ciekawy problem z moim klimatronikiem. A mianowicie: wszystko działa pięknie itp ale gdy wyłącze zapłon, wyciągne kluczyki i zamknę auto slychać ze coś się dzieje z klimatyzacją tzn jak się zamknę w środku to slychac tak jakby klima działa na najniższym poziomie. Gdy wyciągne bezpiecznik od klimy to dzwięk ustaje i jest cisza. Problem jest na tyle poważny ze jak nie wyciągne tego bezpiecznika to akumulator padnie mi po 2 dniach.

Ma ktoś jakiś pomysł ? dodam tylko że obecnie nie mam załozonej spręzarki.

Opublikowano
Miałem tak samo tyle że ja miałem do wymiany panel kilmatronika, bo to on dawał takie objawy.

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

Opublikowano

pomęczyłem troche temat i okazało się żechodził cały czas wiatreaczek w panelu klimatronika. Rozebrałem wszystko bo i tak musiałem porobić wypadające guziki i o dziwo narazie jest dobrze tzn, wiatraczek włącza sie zaraz po wejściu do auta i wyłącza jakieś 15 minut po zamknięciu auta. Narazie jest ok zobaczymy jak dalej będzie. Jak problem bedzie wracał to zrobie na prekaźnik całą klime przez bezpiecznik z plusem po stacyjce.

Dziękuje za wszelką pomoc POZDRAWIAM

Opublikowano
Panel nie jest drogi ja bym go wymienił na twoim miejscu, będzie tak jak być powinno.

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie drutuj, szkoda robić sieczki w instalacji.

Ten mały wiatraczek raczej nie pobiera aż takich ilości prądu, żeby aku siadł w tak krótkim czasie.

Wydaje mi się że problem rozładowywania baterii leży gdzie indziej.

Opublikowano
mój akumulator nie był pierwszej młodości wieć nie dziwie się ze po 2 dniach ledwo kręcił, puki co jest dobrze pozatym kupując na allegro znając moje szczeście do uzywanych częsci kupie w takim samym stanie... puki co ciesze się ze działa jak powinno i nawet teraz daje się wyłączyć całkiem panel (wczesniej nie było to możliwe)