Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam szanowne grono.Od jakiegoś czasu borykam się z dziwnym problemem a mianowicie moja bunia pali jak chce. Saprawa ma się tak że pali za każdym razem na dotyk,ciepła zimna niema znaczenia- pali,ale czasami pojadę np na zakupy autko stoi pod sklepem ,wychodzę chcę palić a tu nic kręci kręci i nic nawet się nie odezwie,ale jak spróbuję za jakiś czas 2-3 godz. pali na dotyk.Już miałem tak kilka razy włącznie z dzisiejszym dniem.Dodam że autko ma buta nic nie muli silnik chodzi równiutko ,wymienione obie pompki paliwa włącznie z filtrem .Dodam także że ostatnio mi się to przydarzyło 3 tyg temu.Sprawdziłem ostatnio przewody paliwowe i był uszkodzony ten co do pompy idzie-kapało spod opaski ,założyłem nowy przewód z opaską myśląc że to to jest przyczyną ,ale niestety nie. Pomóżcie proszę
Opublikowano

raczej czujnik wałka :)

Ja tak mialem - polej zimna woda czujnik jak buma nie chce zapalic - jak zapali to znasz problem.

Czujnik jest u gory z przodu silnika.

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano

Też uważał że czujnik położenia wału albo wałka, w E39 530D są oba.

Osobiście miałem tak samo, po wymianie czujnika położenia wału nic nie pomogło więc wymieniłem wałka i autko od tego czasu nie ma żadnego problemu z odpaleniem.

Koszt jednego w serwisie ori. 360 z tego co pamiętam

Pozdrawiam Blacharzy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak lubisz w ciemno wymieniać, to ryzykuj, może akurat się trafi.

Ale dla świętego spokoju podłączył bym autko nawet pod najprostszego koma, i zerkną na błędy :wink:

Opublikowano
Witam ponownie.Dziś znowu bunia odwaliła numer :cry: znowu nie chciała odpalić,po dwóch godzinach na dotyk.Dodam że silnik prawie załapywał po czym gasł.Podpowiedzcie proszę gdzie znajdują się oba czujniki bo niemogę ich zlokalizować.Dziś jezdziłem szukałem kompa w mojej okolicy i lipa jest, najbliżej chyba Zielona Góra.A może ktoś z was ma w mojej okolicy?????????
Opublikowano

http://img828.imageshack.us/img828/2203/a143p.jpg

tu masz pokazany czujnik położenia walka ;) jest on widoczny po zdjęciu jednej obudowy ( dosłownie 2 śruby ) Tylko w sumie po co masz tam zaglądać jak i tak nie wiesz co naprawdę u Ciebie jest padnięte ?

a tutaj czujnik położenia wału:

http://www.super-bmw.pl/13622247926-czujnik-impulsow-wau-korbowego.html

Taki sam miałem objaw, podpięcie pod kompa ? zapraszam do Jeleniej Góry ;)

Pozdrawiam Blacharzy.
Opublikowano
Już go zlokalizowałem ,po odpięciu od niego wtyczki próbowałem uruchomić silnik ,kręcił i za cholerę nie odpalił tak jak wczoraj.
Opublikowano
Już go zlokalizowałem ,po odpięciu od niego wtyczki próbowałem uruchomić silnik ,kręcił i za cholerę nie odpalił tak jak wczoraj.

A próbowałeś z czujnikiem wału ?

Pozdrawiam Blacharzy.
  • 3 tygodnie później...