Skocz do zawartości

Lusterka do poprawek lakierniczych, zaparowany halogen-wada?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, temat wrzucam z pośpiechu. Nie chcę pisać każdego z osobna, jak admin zadecyduje tak zadecyduje, ja wpływu nie mam... cieszył bym się gdyby nie wyrzucał tematu do kosza.

Już nie pierwszy raz się spotykam z E60 która ma część lusterek w bardzo kiepskim stanie wizualnym, poniszczona farba na trójkątach, utlenione aluminium - nie wiem od czego to zależy ale nie u każdego jest to samo. Ktoś mi kiedyś powiedział że to jest wada fabryczna BMW - czy znacie jakiś sposób na pomalowanie tych lusterek tak żeby to jakiś dłuższy czas wytrzymało i estetycznie wyglądało ?? Kolejna wada fabryczna to zaparowany halogen w moim przypadku strona pasażera. Nie wierzę w zabobony, taka porządna firma nie zrobiła by przecież takiego bubla :)

Ostatni temat który mnie interesuje to brak podświetlenia przycisków (tam gdzie przełącznik świateł po lewej str, menu oraz zestaw głośnomówiący a także brak łun z podświetlenia podsufitki).

Uprzejmie dziękuję za każdą odpowiedz i proszę Administratora o trochę litości. Przyjemnej nocy ;)

Opublikowano
Lusterka zewnętrzne to faktycznie porażka jest, po kilku latach wyglądają jak ze szrotu. Ja innego wyjścia jak wymiana na "nowe" nie widzę. Chyba że malowanie na czarno.
Opublikowano
Lusterka zewnętrzne to faktycznie porażka jest, po kilku latach wyglądają jak ze szrotu. Ja innego wyjścia jak wymiana na "nowe" nie widzę. Chyba że malowanie na czarno.

A jednak coś w tym prawdy jest, aczkolwiek nie u każdego te lusterka są w takim stanie, a halogen któryś masz zaparowany po deszczówce ??

Opublikowano

Może trochę naiwnie myślę, ale czy tych lusterek nie dało by się okleić jaką okleiną?

U mnie łuny są ładnie widoczne dopiero gdy na zewnątrz jest całkowicie ciemno, czyli jak stoję w garażu albo jadę nieoświetloną drogą.

Opublikowano
Może trochę naiwnie myślę, ale czy tych lusterek nie dało by się okleić jaką okleiną?

U mnie łuny są ładnie widoczne dopiero gdy na zewnątrz jest całkowicie ciemno, czyli jak stoję w garażu albo jadę nieoświetloną drogą.

O i jest kolega z taką samą siwunią ;) Nad oklejaniem też myślałem, nie wiem co zrobić z tym bublem, powiedz mi wymieniałeś reflektory na poliftowe żeby mieć dobrze świecące ringi do jazdy dziennej czy tylko wrzuciłeś jakieś dobre żaróweczki i zdaje to egzamin, mam standardową żółć i chcę coś z tym zrobić, halogen któryś u Ciebie paruje po deszczu ?? Pozdrawiam ;)

Opublikowano
O i jest kolega z taką samą siwunią ;) Nad oklejaniem też myślałem, nie wiem co zrobić z tym bublem, powiedz mi wymieniałeś reflektory na poliftowe żeby mieć dobrze świecące ringi do jazdy dziennej czy tylko wrzuciłeś jakieś dobre żaróweczki i zdaje to egzamin, mam standardową żółć i chcę coś z tym zrobić, halogen któryś u Ciebie paruje po deszczu ?? Pozdrawiam ;)

Siwunie najlepsze :mrgreen:

Reflektorów nie wymieniałem i z tego co wiem poprzedni właściciel też tego nie robił. Do jazdy dziennej automatycznie po odpaleniu zapalają mi się "długie", ringi i pazurki mogę włączyć dodatkowo. Jak na razie nie zauważyłem żeby parował któryś halogen, ale przypatrzę im się dokładniej i dam Ci znać jeśli coś będzie się z nim działo.

Jaką masz wersję navi w swojej? Masz w schowku, po prawej stronie jakiś przycisk? Zauważyłem u siebie klapkę za którą jest wtyczka tylko nie wiem do czego.

Opublikowano

Siwunie najlepsze :mrgreen:

Reflektorów nie wymieniałem i z tego co wiem poprzedni właściciel też tego nie robił. Do jazdy dziennej automatycznie po odpaleniu zapalają mi się "długie", ringi i pazurki mogę włączyć dodatkowo. Jak na razie nie zauważyłem żeby parował któryś halogen, ale przypatrzę im się dokładniej i dam Ci znać jeśli coś będzie się z nim działo.

Jaką masz wersję navi w swojej? Masz w schowku, po prawej stronie jakiś przycisk? Zauważyłem u siebie klapkę za którą jest wtyczka tylko nie wiem do czego.

To jak to masz zrobione bo nie bardzo rozumię - napewno nie jest to standardowe ustawienie, chyba że masz ledy obok halogenów które dokupiłeś ?? Wtedy to tak powinno działać jak opisałeś. To będę musiał rozebrać ten halogen i uszczelnić go w takim razie. Navigacje mam Professional, natomiast przycisku w schowku żadnego nie widzę, chyba że włącznik podświetlenia schowka z prawej str przy drzwiach pasażera, ja z kolei zastanawiałem się nad schowkiem w podłokietniku pod telefonem jest trochę miejsca np na jakiś mały napój - wydaje mi się że to może być chłodzone lub grzane ale standardowo nie dochodzi tam zimne lub ciepłe powietrze razem z uruchomionymi nawiewami ?

Opublikowano
Do schowka w podłokietniku dochodzi powietrze z nawiewów,a do regulacji(zamknięte,otwarte) służy jedynie mała klapka(zasuwka) wewnątrz tego schowka.
Opublikowano
Do schowka w podłokietniku dochodzi powietrze z nawiewów,a do regulacji(zamknięte,otwarte) służy jedynie mała klapka(zasuwka) wewnątrz tego schowka.

Pasuje, dzięki :)