Skocz do zawartości

Lusterka do poprawek lakierniczych, zaparowany halogen-wada?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, temat wrzucam z pośpiechu. Nie chcę pisać każdego z osobna, jak admin zadecyduje tak zadecyduje, ja wpływu nie mam... cieszył bym się gdyby nie wyrzucał tematu do kosza.

Już nie pierwszy raz się spotykam z E60 która ma część lusterek w bardzo kiepskim stanie wizualnym, poniszczona farba na trójkątach, utlenione aluminium - nie wiem od czego to zależy ale nie u każdego jest to samo. Ktoś mi kiedyś powiedział że to jest wada fabryczna BMW - czy znacie jakiś sposób na pomalowanie tych lusterek tak żeby to jakiś dłuższy czas wytrzymało i estetycznie wyglądało ?? Kolejna wada fabryczna to zaparowany halogen w moim przypadku strona pasażera. Nie wierzę w zabobony, taka porządna firma nie zrobiła by przecież takiego bubla :)

Ostatni temat który mnie interesuje to brak podświetlenia przycisków (tam gdzie przełącznik świateł po lewej str, menu oraz zestaw głośnomówiący a także brak łun z podświetlenia podsufitki).

Uprzejmie dziękuję za każdą odpowiedz i proszę Administratora o trochę litości. Przyjemnej nocy ;)

Opublikowano
Lusterka zewnętrzne to faktycznie porażka jest, po kilku latach wyglądają jak ze szrotu. Ja innego wyjścia jak wymiana na "nowe" nie widzę. Chyba że malowanie na czarno.
Opublikowano
  • Autor
Lusterka zewnętrzne to faktycznie porażka jest, po kilku latach wyglądają jak ze szrotu. Ja innego wyjścia jak wymiana na "nowe" nie widzę. Chyba że malowanie na czarno.

A jednak coś w tym prawdy jest, aczkolwiek nie u każdego te lusterka są w takim stanie, a halogen któryś masz zaparowany po deszczówce ??

Opublikowano

Może trochę naiwnie myślę, ale czy tych lusterek nie dało by się okleić jaką okleiną?

U mnie łuny są ładnie widoczne dopiero gdy na zewnątrz jest całkowicie ciemno, czyli jak stoję w garażu albo jadę nieoświetloną drogą.

Opublikowano
  • Autor
Może trochę naiwnie myślę, ale czy tych lusterek nie dało by się okleić jaką okleiną?

U mnie łuny są ładnie widoczne dopiero gdy na zewnątrz jest całkowicie ciemno, czyli jak stoję w garażu albo jadę nieoświetloną drogą.

O i jest kolega z taką samą siwunią ;) Nad oklejaniem też myślałem, nie wiem co zrobić z tym bublem, powiedz mi wymieniałeś reflektory na poliftowe żeby mieć dobrze świecące ringi do jazdy dziennej czy tylko wrzuciłeś jakieś dobre żaróweczki i zdaje to egzamin, mam standardową żółć i chcę coś z tym zrobić, halogen któryś u Ciebie paruje po deszczu ?? Pozdrawiam ;)

Opublikowano
O i jest kolega z taką samą siwunią ;) Nad oklejaniem też myślałem, nie wiem co zrobić z tym bublem, powiedz mi wymieniałeś reflektory na poliftowe żeby mieć dobrze świecące ringi do jazdy dziennej czy tylko wrzuciłeś jakieś dobre żaróweczki i zdaje to egzamin, mam standardową żółć i chcę coś z tym zrobić, halogen któryś u Ciebie paruje po deszczu ?? Pozdrawiam ;)

Siwunie najlepsze :mrgreen:

Reflektorów nie wymieniałem i z tego co wiem poprzedni właściciel też tego nie robił. Do jazdy dziennej automatycznie po odpaleniu zapalają mi się "długie", ringi i pazurki mogę włączyć dodatkowo. Jak na razie nie zauważyłem żeby parował któryś halogen, ale przypatrzę im się dokładniej i dam Ci znać jeśli coś będzie się z nim działo.

Jaką masz wersję navi w swojej? Masz w schowku, po prawej stronie jakiś przycisk? Zauważyłem u siebie klapkę za którą jest wtyczka tylko nie wiem do czego.

Opublikowano
  • Autor

Siwunie najlepsze :mrgreen:

Reflektorów nie wymieniałem i z tego co wiem poprzedni właściciel też tego nie robił. Do jazdy dziennej automatycznie po odpaleniu zapalają mi się "długie", ringi i pazurki mogę włączyć dodatkowo. Jak na razie nie zauważyłem żeby parował któryś halogen, ale przypatrzę im się dokładniej i dam Ci znać jeśli coś będzie się z nim działo.

Jaką masz wersję navi w swojej? Masz w schowku, po prawej stronie jakiś przycisk? Zauważyłem u siebie klapkę za którą jest wtyczka tylko nie wiem do czego.

To jak to masz zrobione bo nie bardzo rozumię - napewno nie jest to standardowe ustawienie, chyba że masz ledy obok halogenów które dokupiłeś ?? Wtedy to tak powinno działać jak opisałeś. To będę musiał rozebrać ten halogen i uszczelnić go w takim razie. Navigacje mam Professional, natomiast przycisku w schowku żadnego nie widzę, chyba że włącznik podświetlenia schowka z prawej str przy drzwiach pasażera, ja z kolei zastanawiałem się nad schowkiem w podłokietniku pod telefonem jest trochę miejsca np na jakiś mały napój - wydaje mi się że to może być chłodzone lub grzane ale standardowo nie dochodzi tam zimne lub ciepłe powietrze razem z uruchomionymi nawiewami ?

Opublikowano
Do schowka w podłokietniku dochodzi powietrze z nawiewów,a do regulacji(zamknięte,otwarte) służy jedynie mała klapka(zasuwka) wewnątrz tego schowka.
Opublikowano
  • Autor
Do schowka w podłokietniku dochodzi powietrze z nawiewów,a do regulacji(zamknięte,otwarte) służy jedynie mała klapka(zasuwka) wewnątrz tego schowka.

Pasuje, dzięki :)