Skocz do zawartości

Jednoosiowe samopoziomujace zawieszenie NiVo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z nivo... wymieniłem dziurawą poduszkę, a teraz przestał `odzywać` sie kompresor. Prąd na przekaźniku jest, nie dochodzi prąd zasilający.

Co to może być? Gdzie mam szukać bezpiczeczników od nivo?

Opublikowano (edytowane)

Znalazłem, kompresor zaczął sie odzywać;)

Lecz teraz auto nie stoi równo.. :/

Edytowane przez MaXoss
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lecz teraz auto nie stoi równo.. :/

W sensie inaczej prześwit między przód a tył, czy różnica pomiędzy prawo a lewo?

A te komendy to skąd wziąłeś?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Kolejne pytanie to za co odpowiada komenda transport mode? A za co assemby mode?

Assemby mode - tak masz ustawione w standardzie

Transport mode - jak coś wozisz autem ciężkiego w bagażniku, np jakiś towar, gdy często obciążasz tył auta. W tej opcji auto podniesie sie jakieś 2-4 centymetry w górę i tak będzie utrzymywało poziom.

• 1 rok później...
Opublikowano
Kolejne pytanie to za co odpowiada komenda transport mode? A za co assemby mode?

Assemby mode - tak masz ustawione w standardzie

Transport mode - jak coś wozisz autem ciężkiego w bagażniku, np jakiś towar, gdy często obciążasz tył auta. W tej opcji auto podniesie sie jakieś 2-4 centymetry w górę i tak będzie utrzymywało poziom.

A czy przy opcji "calibration" ustawia się osobno do assembly mode / transport mode ?

Przyznam się bez bicia, ostatnio grzebałem w swojej e61 w nivo, auto ładnie siadło itp itd. po czym podniosłem do momentu który uznałem "za serie".

Po kilku dniach zauważyłem jednak, że tył siedzi nieco niżej niż powinien i co najważniejsze, przy obciążeniu kompresor się nie załącza / nie pompuje.

Kompresor sam w sobie jest sprawny, z łapy można podnieść / opuścić.

Pozdrawiam !