Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wiem, że trochę było na temat nivo, ale mimo przeczytania sporej ilości postów tego dotyczących nie znalazłem rozwiązania problemu :( Bawarkę mam jak w opisie tematu, byłem dzisiaj u diagnosty, gdyż chciałem sprawdzić parametry pracy przepływomierza i paru innych elementów. Wszystko było cacy, do momentu kiedy w trakcie "pracy" komputera wywaliło mi na wyświetlaczu błąd "Nivo.. inaktiv" czy jak tam się pisze ten komuikat. Zwróciłem na to uwagę i diagnosta sprawdził to jeszcze raz na komputerze, ale nie wywala żadnych błędów, auto trzyma poziom, słychać jak pracuje kompresor auto nie opadło (jeszcze :( ) Sądziłem, że przez nieuwagę diagnosta wyłączył mi to nivo, ale po ponownym wejściu w opcje regulacji zawieszenia nie ma tam nawet takiej opcji żeby to jakoś włączyć czy wyłączyć. Po ponownym wpięciu się komputerem nie wywalił żadnych błędów, ale ja nadal mam teb błąd :( Macie może jakieś pomysły co to może być? Dodaję, że nie zauważyłem żadnych zmian w prowadzeniu auta, duupa nie oklapła, wszystko wydaje się ok, no ale chyba ten błąd nie wyświetla się sam z siebie :( Nie miałem też wcześniej nigdy żadnych problemów z Nivo. Będę wdzięczny za pomoc, bo z żalu wprowadziłem się w stan nietrzeźwości :mrgreen:

Pozdrawiam

E39 530dA lata, E38 740iA zapier... :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zwykłym uniwersalnym komputerem nie wszystko sprawdzisz, niektóre błędy pominie, niektóre niepoprawnie zinterpretuje.

Podepnij pod inpę, tam będziesz szczegółowo widział co się dzieje, jakie błędy, etc.

Najczęściej w nivo - od strony elektrycznej - padają czujniki wysokości nadwozia.

Opublikowano
Dzięki. Jutro podjadę do takiego koleżki z innym komputerem, co ogarnia beemki. Flaszka się należy. :mrgreen:
Opublikowano
Zaiste nie rozumiem tego wozu :shock: dzisiaj rano wbijam do niego przekręcam kluczyk, odpalam i... zero błędów :shock: czy ktoś potrafi mi to wytłumaczyć? :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No wiesz, ja tak mam od pół roku z kontrolką poduszki i ABS/ASC :mrgreen:

Chyba pora się przyzwyczaić :mrgreen:

Opublikowano
He he! :) widać z Bmw jest jak z babami, kocha się je i nienawidzi jednocześnie :mrgreen:
Opublikowano

Ja jak "bawiłem się" komputerem i ustawiałem światła dzienne też mi się wyświetlił komunikat o nivo ale wszystko było i jest ok i nie mam żadnych komunikatów i błędów dot. nivo. W pierwszej chwili myślałem, że coś przez pomyłkę wyłączyłem (sprawdzałem w inpie poziomowanie i myślałem, że wtedy coś namieszałem) ale jest ok.

Nie wiem co to było.