Skocz do zawartości

530dA touring 99 r. Nivo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wiem, że trochę było na temat nivo, ale mimo przeczytania sporej ilości postów tego dotyczących nie znalazłem rozwiązania problemu :( Bawarkę mam jak w opisie tematu, byłem dzisiaj u diagnosty, gdyż chciałem sprawdzić parametry pracy przepływomierza i paru innych elementów. Wszystko było cacy, do momentu kiedy w trakcie "pracy" komputera wywaliło mi na wyświetlaczu błąd "Nivo.. inaktiv" czy jak tam się pisze ten komuikat. Zwróciłem na to uwagę i diagnosta sprawdził to jeszcze raz na komputerze, ale nie wywala żadnych błędów, auto trzyma poziom, słychać jak pracuje kompresor auto nie opadło (jeszcze :( ) Sądziłem, że przez nieuwagę diagnosta wyłączył mi to nivo, ale po ponownym wejściu w opcje regulacji zawieszenia nie ma tam nawet takiej opcji żeby to jakoś włączyć czy wyłączyć. Po ponownym wpięciu się komputerem nie wywalił żadnych błędów, ale ja nadal mam teb błąd :( Macie może jakieś pomysły co to może być? Dodaję, że nie zauważyłem żadnych zmian w prowadzeniu auta, duupa nie oklapła, wszystko wydaje się ok, no ale chyba ten błąd nie wyświetla się sam z siebie :( Nie miałem też wcześniej nigdy żadnych problemów z Nivo. Będę wdzięczny za pomoc, bo z żalu wprowadziłem się w stan nietrzeźwości :mrgreen:

Pozdrawiam

E39 530dA lata, E38 740iA zapier... :D
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Zwykłym uniwersalnym komputerem nie wszystko sprawdzisz, niektóre błędy pominie, niektóre niepoprawnie zinterpretuje.

Podepnij pod inpę, tam będziesz szczegółowo widział co się dzieje, jakie błędy, etc.

Najczęściej w nivo - od strony elektrycznej - padają czujniki wysokości nadwozia.

Opublikowano
  • Autor
Dzięki. Jutro podjadę do takiego koleżki z innym komputerem, co ogarnia beemki. Flaszka się należy. :mrgreen:
Opublikowano
  • Autor
Zaiste nie rozumiem tego wozu :shock: dzisiaj rano wbijam do niego przekręcam kluczyk, odpalam i... zero błędów :shock: czy ktoś potrafi mi to wytłumaczyć? :)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No wiesz, ja tak mam od pół roku z kontrolką poduszki i ABS/ASC :mrgreen:

Chyba pora się przyzwyczaić :mrgreen:

Opublikowano
  • Autor
He he! :) widać z Bmw jest jak z babami, kocha się je i nienawidzi jednocześnie :mrgreen:
Opublikowano

Ja jak "bawiłem się" komputerem i ustawiałem światła dzienne też mi się wyświetlił komunikat o nivo ale wszystko było i jest ok i nie mam żadnych komunikatów i błędów dot. nivo. W pierwszej chwili myślałem, że coś przez pomyłkę wyłączyłem (sprawdzałem w inpie poziomowanie i myślałem, że wtedy coś namieszałem) ale jest ok.

Nie wiem co to było.