Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szukam sondy lambdy do E36 316i oczywiście nowej może są gdzieś jakieś tansze czesci bo ja znalazłem za 320 złotych moze ktos znalazł gdzies taniej. Z góry dzięki i czekam na odpowiedzi. NARA!!! :lol:
Opublikowano
Skorzystaj z wyszukiwarki! Możesz kupić nieoryginalną byleby miała 4 przewody i 1V i musisz zostawić końcówkę od starej. Wyniesie Cię około 150zł.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano

Wymieniałem jakiś czas temu sondę u siebie w aucie i niestety ale nie zgodzę się z tym że każda cztero przewodowa nadaje się do każdego auta. Założyłem pierwszą lepszą kupioną w sklepie wyglądem była identyczna też boscha i niestety nie zadziałała ze sterownikiem miała całkiem inne numery. Sczęście że w sklepie mi ją przyjeli spowrotem, następnie znalazłem sondę różniąca się tylko trzema cyframi końcowymi miała to samo napięcie co stara i jest ok.

Moze się myle może miałem jakiś taki dziwny przypadek albo sonda ta nowa była uszkodzona. Jeśli tak to niech mnie ktoś poprawi.

Pozdr.

BMW to pełnia życia.
Opublikowano

Witam

Ja miałem podobny przypadek co kolega wyżej..

Kupiłem 2 sondy (jedna na Allegro, druga w sklepie) 4 przewodowe i 1V i...

Działały ale dziwnie.. i tylko przez 2 miesiące...

Dziwnie = wieszały się :shock: wskazując dłuższy czas np: 0,7V a po 2 miesiącach odpadły.. :cry:

Teraz zbieram na oryginały (poprzednie sondy - działały od nowości samochodu 10 lat...).. bo jakoś nie stac mnie na kolejne zakupy na miesiąc czy 2...

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)