Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniałem żarówki na ledy i zauważyłem że w lampce podsufitki są wejścia na dwie żarówki a mam zainstalowaną tylko jedną :/ dołożyłem drugą ale nie działa znalazłem gdzieś info w google o dokładaniu przewodu ale nie mam zamiaru prowadzić kolejnego kabla czy jest możliwe żeby tylko zrobić dokładkę(rozszczepić przewód) ? Z tego co doczytałem trzeba puścić przewód do pinu 1 tylko od którego kabelka z wtyczki go dołożyć ? I czy nie będzie problemu z napięciem?(światło nie będzie słabsze?)

Mowa o roczniku 99'

Opublikowano

masz założoną ledową taką rurkową? i chcesz dołożyć drugą ?

sprawdz czy żarówka w obie strony nie świeci bo żarówki ledowe swiecą tylko poprawnie podłączone, odwrotnie nie zapali się. (zwykłe zarówke bez róznicy w którą strone świecą). Kabelka nie trzeba żadnego dokładać bo zawsze powinny dwie świecić. Zobacz na ścieżki, takie metalowe od tyłu widać ściezki czy czegoś tam nie brakuje, coś nie jest uszkodzone. Zawsze możesz wziąc kawałek kabla, troche lutownicy i pociągnać sobie prąd ze swiecącej żarówki do tej która swiecic nie chce.

Żarówki będą swiecić tak samo.

szukam
Opublikowano

hehe dzięki :P ale jestem głupi :/ a tak mi się zdawało że raz prawa świeciła a innym razem lewa jak instalowałem.

Temat do zamknięcia