Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie kupuj tych tarcz złom,problem z nimi jest taki ze strasznie biją po jakims czasie,polecam boscha do spokojnej jazdy

ale ogólnie złom ATE czy jak

Opublikowano
A ja właśnie kupiłem ATE Power Disc + Klocki ATE w inter-carsie. Bo oryginały się poddały i biją, próbowałem nawet przetoczyć i po trasie 5000km jest jeszcze gorzej.
Opublikowano
A ja właśnie kupiłem ATE Power Disc + Klocki ATE w inter-carsie. Bo oryginały się poddały i biją, próbowałem nawet przetoczyć i po trasie 5000km jest jeszcze gorzej.

a jakie poniosłeś koszta, jaki kraj produkcji masz.

Już zamontowałeś?

Opublikowano
Made in Germany, tarcze 225zł brutto szt. Klocki ATE 219zł brutto. Bez zniżki w IC raczej nie opłaca się kupować, chociaż ja staram się robić tam zakupy z tego względu iż wydaje mi się że jest pewniejszy towar i od ręki :) Dziś będę wymieniał. Oryginalne poddały się dwa razy podczas wyjazdów do Włoch a w drodze nie padał deszcz i nie wpadałem w kałuże. Wystarczyło przyhamować ze 170 do 90 bo oczywiście ciężarówki się wyprzedzały i już zaczynało się coraz mocniejsze bicie z każdym hamowaniem.
Opublikowano
Właśnie słyszałem że są tarcze ATE są made in Italy i made in Germany. Zastanawia mnie czemu tak jest i czy jest jakaś różnica w jakości pomiędzy nimi no i które bardziej opłaca się powiedzmy kupić.
Opublikowano
Made in Germany, tarcze 225zł brutto szt. Klocki ATE 219zł brutto. Bez zniżki w IC raczej nie opłaca się kupować, chociaż ja staram się robić tam zakupy z tego względu iż wydaje mi się że jest pewniejszy towar i od ręki :) Dziś będę wymieniał. Oryginalne poddały się dwa razy podczas wyjazdów do Włoch a w drodze nie padał deszcz i nie wpadałem w kałuże. Wystarczyło przyhamować ze 170 do 90 bo oczywiście ciężarówki się wyprzedzały i już zaczynało się coraz mocniejsze bicie z każdym hamowaniem.

U mnie podobnie oryginały się poddały, po przetoczeniu za chwilę padły. Kupiłem też ATE Power Disc i niestety po 10 kkm też już zaczynają bić jak się rozgrzeją. Wszystkie tarcze były montowane w profesjonalnym zakładzie od układów hamulcowych z pomiarem przed montażem bicia piast i z wymianą płynu hamulcowego. Nie wiem z czego teraz te tarcze robią. TRW padły, Juridy padły, OE BMW padły i to najszybciej, a teraz jeszcze ATE. Może trzeba założyć coś polskiego np. Mikody ?

Opublikowano
Też się zastanawiałem czy nie kupić Mikody ale nigdzie znaleźć nie mogłem, zobaczymy jak się te sprawdzą najwyżej będzie bitwa w intercarsie bo nie odpuszczę :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też chciałem je założyć, ale tak samo mój sprzedawca nie mógł znaleźć. Mam juridy, ale zrobiłem tylko jakieś 5k km, wymieniałem sam i polecam taką operację, bo piastę trzeba dokładnie wypucować.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Swego czasu kupiłem w intercars w jakieś promocji znaczy się pewnie II gatunek to był, albo jakaś końcówka serii i powiem Wam, że lipa i nie polecam , może produkt w normalnej cenie jest lepszej jakości
Opublikowano
Też się zastanawiałem czy nie kupić Mikody ale nigdzie znaleźć nie mogłem, zobaczymy jak się te sprawdzą najwyżej będzie bitwa w intercarsie bo nie odpuszczę :)

To nie wiem jak szukasz. Moje Mikody kosztowały 380 brutto za 2 szt i po przejechaniu 4500 po Europie są idealne. (raz nawet jechałem w deszczu w górach)

Wejdź sobie w zakladkę sklep i sobie kup

http://www.mikoda.pl/mikoda/

Opublikowano

To nie wiem jak szukasz. Moje Mikody kosztowały 380 brutto za 2 szt i po przejechaniu 4500 po Europie są idealne. (raz nawet jechałem w deszczu w górach)

Wejdź sobie w zakladkę sklep i sobie kup

http://www.mikoda.pl/mikoda/

Może inaczej, nie znalazłem ich dostępnych od ręki w pobliżu a czekać już mi się nie chciało :)

Opublikowano
Czy zakupione przez Was tarcze Ate wyglądały jak pomalowane-zabezpieczone czymś. Chodzi o to że nie mają metalicznego koloru jak stal tylko takie matowe jak pomalowane.