Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SIema, Jako że świeci mi abs asc i ręczny, czasem znikną czasem znika sam ręczny. Pojechalem na komputer i pokazał błąd czujnika prędkościomierza prawe przednie koło.

Oraz błąd prędkościomierza lewe tylne.

Prędkosciomierz mi działa poprawnie. Co robić w tej sprawie? Czyścić piaste w kole? Bo widocznie jest sprawny ale może jakies zabrudzenie ?

Mam pytanie jeszcze jak przeczyścić czujniki absu ? To jest jeden czujnik odpowiedzialny za to wszystko ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przy kazdym kole masz czujnik abs, co tam chcesz czyscic ? sprawdz przewody i wtyczki do czujnikow jak sa ok to trzeba je wymienic, ktos ci zle przetlumaczyl bledy pewnie chodzilo o predkosc obrotowa kola a nie o predkosciomierz ...
Krzysztof
Opublikowano

No koleś co podłączył mi kompa to juz mial program po polsku i chyba masz racje może mi namotał bo gadał o prędkosciomierzu a to faktycznie chodzilo o czujnik predkosci koła. Mówił że sądzi że trzeba by przeczyścić piaste w kole i sądzi że to by pomogło.

No dziś sprawdzałem przewody i wyglądają na całe, ale pytanie jak sie wtyczki wyciąga? Każda jest przykręcona śrubą na imbusa ? próbowalem w przednim kole to odkręcić to po wyciągnieciu śruby ten plastik w ogóle sie nie ruszył nie chciał wyjsc nawet jak podważałem go śrubokrętem, następnie próbowalem tak samo odkręcic w tylnym to ledwo ruszylem śrubę to pękła odrazu i wiekszość gwintu zostalo w srodku;/ tak tam zardzewiała.

Opublikowano
Po tym grzebaniu i pryskaniu wd40 i obstukaniu tam wszystkiego zaczęło działać wszystko tak jak należy, juz od 3dni ciesze sie brakiem choinki na konsoli ;)