Skocz do zawartości

dziwne usterki 530

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , od około tygodnia może trochę więcej zaczynają mi się dziać dziwne rzeczy z autem . Jakoś tydzień temu na parkingu wysiadając z auta złożyłem automatycznie lusterka ,wracam , wsiadam guzik pyk i zero reakcji nie chcą się otworzyć , myśle sobie otworze recznie ,udało się ale po przejechaniu jakieś 700 metrów lusterka same z siebie zamknęły się i otworzyły dwukrotnie i ustawiły się dobrze. Drugi objaw zamykanie i otwieranie z pilota raz działa z 20 metrów a raz nic zero musze otwierać z kluczyka. Trzeci jak cofam to w przeciągu tego tygodnia nie uchyla mi się prawe lusterko,wcześciej tego nie było. Moje pytanie czy te wszystkie usterki mają ze sobą coś wspólnego? Jeżeli tak to od czego zacząć rąbanie.

A jeszcze jedno gdzie jest,że tak powiem odbiornik sygnału z pilota kluczyka.Jak się otwiera lub zamyka czym on łapie sygnał może tam gdzieś coś się uwaliło ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Może "uwaliła" Ci się bateria w pilocie.... :norty:
Opublikowano
  • Autor
Myślałem tak , tylko dlaczego raz łapie z daleka a raz wcale . Druga sprawa to są tam akumulatorki i ładują się przez włożenie kluczyka do stacyjki i być może w stacyjce coś tam nie styka ? A co z pozostałymi ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
:cry2: :cry2: :cry2: dajcie jakąś rade bo dostaje szału z tym kluczykiem
Opublikowano
a masz kluczyk na baterię czy akumulatorek? bo z tego co słyszałem kluczyki romb były w dwóch wersjach. A akumulatorek też potrafi wysiąść, niektórzy zmieniają środek na wersję z bateriami.
Opublikowano
  • Autor
Tak, mam kluczyk z akumulatorkiem , bo rozbierałem drugi kluczyk który mi nie działał i jest tam akumulatorek taki z brązową obwódką przylutowany do cienkiej chyba plusowej blaszki. Myśle , że coś mam ze stacyjką ale to tylko moję przypuszczenie,że może gdzieś coś tam jest nie halo.