Skocz do zawartości

Regulacja drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

ostatnio regulowałem drzwi (przód i tył z lewej strony) bo zaczeły obcierać o nakładki progowe , namęczyłem się z kolegą i teraz nie obciera o próg ale za bardzo wystaje u góry na uszczelce.

Już mnie krew zalewa bo chyba będę musiał spowrotem je opuścic (już lepiej jak obciera niż wystaje)

Czy ma ktoś jakiś dobry patent na ustawienie drzwi?

Opublikowano
Jeśli podniosłeś i wystają a na dole obcierają po obniżeniu, to raczej nic nie zrobisz. Chyba masz coś nie tak z budą.
Opublikowano

[boggy e36] a w jaki sposob to regulowales? Czy śrubami na zawiasie?

Nie mam teraz mozliwosci sprawdzic ale jesli w srodku w zawiasie jest tuleja

to ona mogla sie wytrzec, musisz ja wtedy wymienic , bo samym dokrecaniem nie wyregulujesz.

Chyba ze tak jak pisze [Kowal] masz cos nie tak z budą.

Opublikowano
  • Autor
[boggy e36] a w jaki sposob to regulowales? Czy śrubami na zawiasie?

Nie mam teraz mozliwosci sprawdzic ale jesli w srodku w zawiasie jest tuleja

to ona mogla sie wytrzec, musisz ja wtedy wymienic , bo samym dokrecaniem nie wyregulujesz.

Chyba ze tak jak pisze [Kowal] masz cos nie tak z budą.

Już ustawiłem (optymalnie) tzn u gory jest ok a u doły obciera,ale jak zdjołem nakładkę to było idealnie jak fabryka,poprostu muszę zeszlifować nakładkę z laminatu bo jest za gruba,

A drzwi regulowałem poprzez odkręcenie srób (4szt.) i metodą chybił-trafił,co do tulei to jest troszkę rdzy ale po dokreceniu drzwi nie mają luzu więc jest jeszcze dobra.

P.S Co do śrób mocujących zamek na słupku to niech je .... :mad2: miękkie jak plastelina,3 szt.musiałem wymienić :duh: