Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

ostatnio regulowałem drzwi (przód i tył z lewej strony) bo zaczeły obcierać o nakładki progowe , namęczyłem się z kolegą i teraz nie obciera o próg ale za bardzo wystaje u góry na uszczelce.

Już mnie krew zalewa bo chyba będę musiał spowrotem je opuścic (już lepiej jak obciera niż wystaje)

Czy ma ktoś jakiś dobry patent na ustawienie drzwi?

Opublikowano

[boggy e36] a w jaki sposob to regulowales? Czy śrubami na zawiasie?

Nie mam teraz mozliwosci sprawdzic ale jesli w srodku w zawiasie jest tuleja

to ona mogla sie wytrzec, musisz ja wtedy wymienic , bo samym dokrecaniem nie wyregulujesz.

Chyba ze tak jak pisze [Kowal] masz cos nie tak z budą.

Opublikowano
[boggy e36] a w jaki sposob to regulowales? Czy śrubami na zawiasie?

Nie mam teraz mozliwosci sprawdzic ale jesli w srodku w zawiasie jest tuleja

to ona mogla sie wytrzec, musisz ja wtedy wymienic , bo samym dokrecaniem nie wyregulujesz.

Chyba ze tak jak pisze [Kowal] masz cos nie tak z budą.

Już ustawiłem (optymalnie) tzn u gory jest ok a u doły obciera,ale jak zdjołem nakładkę to było idealnie jak fabryka,poprostu muszę zeszlifować nakładkę z laminatu bo jest za gruba,

A drzwi regulowałem poprzez odkręcenie srób (4szt.) i metodą chybił-trafił,co do tulei to jest troszkę rdzy ale po dokreceniu drzwi nie mają luzu więc jest jeszcze dobra.

P.S Co do śrób mocujących zamek na słupku to niech je .... :mad2: miękkie jak plastelina,3 szt.musiałem wymienić :duh: