Skocz do zawartości

[325i Coupe] Podł. wydechu do podciśnienia w kolektorze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Z góry sory za błędy ponieważ jest to mój pierwszy post na forum:)

Sprawa wyglada następująco. Niedawno nabyłem e36 325i coupe. I zauważyłem że cały układ wydechowy pochodzi z 328i. Konkretnie chodzi mi o ten zawór na końcowym wydechu, "taki blow off" bo nie wiem konkretnie jak to nazwać. Wyczytałem że ten zaworek pracuje z kolektorem, ale nie wiem jak by miało to współgrać.

Prosił bym osoby posiadające, lub znające temat o rozjaśnienie mi tej kwestii. Czy w ogóle jest taka możliwość aby podłączyć ten element do 325i. I jak to zrobić jeśli się da.

Pozdrawiam:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hej.

Masz tu schemat: http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=CD11&mospid=47447&btnr=18_0236&hg=18&fg=20

Powinno to działać ze powyżej jakiś tam obrotów otwiera się zawór, który powoduje mniejsze opory w tlumiku i piekny klank w trakcie przyśpieszania...

Ale czy da to się podłączyć u Ciebie?? Jak dostaniesz wszystkie części ze schematu to pewnie tak.

PZDR>

Opublikowano
kris ale to wszystko jest, puszka nr 13 jest to ta czarna nie daleko przepustnicy, przykręcona do budy jest, pod spodem jest ten elektro zawór i do niego ida te kable w jednej wiązce co do przeplywki i pozniej sie rozchodza dwa piny do tego elektrozworu a reszta w okraglej wttyczce do przeplywki, wystarczy podlaczyc przewód z elektorozaworu któy idzie chyba do zbiornika pod wydech i tyle ale czy to cos da w 2.5?? nie wiem
Opublikowano

to o czym piszesz to filtr węglowy oparów z baku

a to musi być inna mała banieczka ,z zaworkiem ,taka sama jest w isie i steruje DISA w dolocie ,ale to komputer musi przy odpowiednich obrotach otwierać /zamykać zaworek więc ciężko bd ci to podłączyć w 2,5