Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przez dwa lata od zakupu męczyłem się ze spryskiwaczami przedniej szyby. Ciśnienie takie sobie, strumień płynu spryskiwał szybę najwyżej do połowy jej wysokości. Spotkałem się z radami, żeby przeczyścić spryskiwacze, ale w końcu postanowiłem kupić nowe. Jak się domyślacie koszt niemały(ok.250zł), a efekt... żaden. Płyn trafia dokładnie w to samo miejsce. Czy u Was jest podobnie? A może to nie spryskiwacze, a...? Proszę o jakąś podpowiedź. Pozdrawiam
Opublikowano
A pompkę sprawdzałeś? Nie wiem jak jest w E61 rozwiązana pompka szyby tylnej, czy jest osobna? Słabe ciśnienie to duże prawdopodobieństwo kończącej się pompki. Ja u siebie wymieniałem, bo powyżej 140 lipa była ze spryskiwaniem. Jak ręką odjął. Pompkę kupiłem w IC -.siemensa. Za mniej niż 100 pln

z pozdrowieniami

bArT

Matematyka to nie ma technika, moja tematyka matematyki nie dotyka. / k44

Opublikowano
Pompki nie sprawdzałem. Nie przyszło mi do głowy, że sprawna może dawać takie objawy. Jest to jakiś pomysł, dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam
Opublikowano

Mialem podobny problem z moimi spryskiwaczami. Z czasem wogule nie pryskalo z tylu i z przodu.

Okazalo sie ze pompa padla i trzeba bylo wymieniac.

Jest tez mozliwy scenariusz z kamieniem w pompie i "odkamienienie" owej pompy moze rownierz pomoc.

Pozdrawiam