Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam następujący kłopot, może ktoś coś podpowie. Sprawa wygląda tak: podczs jazdy moim e61 od czasu do czasu z tyłu auta dochodza mnie jakieś dziwne stuki, brzmi to tak jak by coś oderzało w podłogę bagażnika lub w nadkole, stuki są bardzo wyrażne jak by nie dochodziły spod auta ale z wnętrza, dźwięk nie jest metaliczny tylko bardziej "plastikowy", więc to chyba nie zawieszenie. Nie ma tez reguły jeśli chodzi o częstotliwość stuków, ostatnio jechałem w trasę w sumie około 1000km i nic nie stuknęło, a po powrocie w trakcie jazdy po mieście zaczeło stukać. Mogę jeżdzić po kostce czy innych wertepach i często nic nie słychać (choć to nie reguła bo czasem stuka) a czasem najadę na niewielką nierówność, autem lekko bujnie i słychać ten dziwny stuk, wydaje mi się że częścij stuka podczas wolnej jazdy. Nie mam pojęcia co to. Zawieszenie było sprawdzane na szarpakach dwa razy w innych warsztatach i twierdzą że wszystko ok. Uprzątnołem cały bagażnik, dokręciłem mocowanie aku, bo myślałem że coś po prostu sie tłucze po bagażniku i nic to nie dało. Jak myślicie co to może być. Może pęknięta sprężyna w tylnym zawieszeni i czasem wali gdzieś po nadkolu, może górne mocowanie tylnego amortyzatora się poluzowało, nie mam pojęcia. Poocy bo to strasznie denerwujące stuki.

viewtopic.php?f=73&t=117891

Opublikowano
Podnieś auto, sciągnij koła i zerknij na sprężyny. Górne mocowanie sprawdzisz za pomocą breszki dzwigajac za spód opony tam i z powrotem.
Opublikowano
Ok dzięki, ale czy takie objawy to może być właśnie to co podejrzewam? Może to coś zupełnie innego. Podpowiadajcie co to może być.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.