Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, w swoim sedaniku podłączam obecnie spryskiwacze lamp, i chciałbym podpiąć pod manetkę od kombi, tzn tylną wycieraczkę. Problem w tym że gdy podłączyłem + od pinu odpowiadającego włączenie tylnej wycieraczki bezpośrednio do pompki spryskiwaczy lamp, oraz mase to o dziwo działa mi spryskiwanie szyby przedniej, zamiast lamp. Nie wiem dlaczego zasilają się spryskiwacze szyby przedniej, skoro mam podpięte spryski pod tego pina. Czy to jest jakoś zmostkowane w kostce od kombi ? Proszę o pomoc jak wygląda podłączenie tylnej wycieraczki w touringu, pod który dokładnie pin, bo może źle to podpiąłem, z góry dzięki.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hmmm pewnie coś nie tak podłączyłeś. Ogólnie jest jedna pompka która w zależności od tego zie jest plus tak się kręci. Masz dwa piny i jeśli bieguny odwrócisz to silnik kręci się lewo lub prawo....sedan/coupe pewnie nie ma innstalacji przygotowanej pod tylne spryski i tu jest problem.

PZDR>

Opublikowano
Kolego w kombi na tylną wybieraczke z manetki idzie minusowy sygnał.Który to pin nie wiem ale jeżeli masz swoją starą manetkę i od kombi to w starej brakuje Ci 1 pinu który jest w kombiaku.Czyli wystarczy porównać.Czyli na stale daj plusa a minus to kabel manetki czyli sterowanie masą.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558