Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Udało mi się kupić monitor poliftowy z wersji angielskiej, dzisiaj go podłączyłem i tak jak myślałem nie widzi mi zmieniarki tylko sam ASK, nie ma korektora Logic7, telefon nie działa, godzina jest tylko PM, nawigacja działa i reszta opcji. Wychodzi na to ze będę musiał wszystko zakodować, tylko ostatnio kodowałem 3 lata temu i mam pytanie odnośnie tego

Załadowałem odpowiedni profil w ncs pozniej F1 czyli FG/ZCS/FA nastepnie F3 i wybierałem e65 potem kliknąłem w opcje CAS i zrobiłem F6 "Zuruck"

wszedłem w katalog Work zmieniłem rozszerzenie na .Man nacisnąłem F4 Proces ECU wybrałem moduł MMIGT później F3 Execute JOB i wywala mi taki błąd

http://i43.tinypic.com/21mb7k7.jpg

A tu filmik pozniej jeszcze raz powtórzyłem operacje bo nie miałem w ustawieniach profilu opcji FSW/PSW-Manipulate with FSW_PSW.MAN zaznaczyłem ją ale i tak to nic nie pomogło dalej error

http://www.youtube.com/watch?v=kqB68jXWGVA

Opublikowano
W Twoim kodowaniu zauważyłem jeden błąd, mianowicie zmieniasz plik FSW_PSW.TRC na FSW_PSW.MAN nie pozostawiając oryginału czyli *.TRC. Dodatkowo nie wiadomo co w tym pliku jest. Zawartość pliku *.TRC jest zawartością ostatniego sczytywanego modułu. Według mnie powinieneś najpierw stworzyć pusty plik FSW_PSW.MAN a FSW_PSW.TRC pozostawić i go nie ruszać. Potem po wykonaniu ruchu F5 (Back) wybrać F4 (Process ECU) i z listy wybrać moduł MMIGT. Następnie kliknąć w przycisk F4 (READ ECU). Po sczytaniu otworzy Ci się plik NETTODAT.TRC, który należy zamknąć. Teraz klikasz F2 (CHANGE JOB) i wybierasz SG_CODIEREN, a następnie F3 (EXECUTE JOB). Moduł MMIGT powinien zakodować się pustym plikiem *.MAN czyli defaultowo.
  • 3 lata później...
Opublikowano
Udało się? Ja też mam taki błąd. Plik man i trc mam.
Pomocy potrzebuje każdy a zarazem każdy powinien jej udzielać.
Opublikowano
No już mi działa. NCS Duumy jest dobry do zmieniania pliku man.
Pomocy potrzebuje każdy a zarazem każdy powinien jej udzielać.