Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jazda ok 60km/h, teren w miare rowny, 3 osoby. Gdybym mial 100 km takiej trasy to moge sie zalozyc ze daloby sie utrzymac <5

http://img.tapatalk.com/d/13/08/21/zu5aquzy.jpg

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano

Nie bardzo wiem o czym ma to świadczyć? Jadąc 60km/h równie dobrze można zostawić samochód w garażu i pojechać autobusem. Wtedy dopiero mało spali - a do tego zajedziesz szybciej...

Po drugie, jeśli przejechałeś krótki dystans (jak sądzę poniżej 100 km) to wynik jest obarczony dużym błędem.

Opublikowano
No tak ,zamiast pogratulować koledze wyniku ... My to potrafimy narzekać :wink:
Opublikowano
W mojej e46 2,0d na prostej drodze 60 km/h przez 30 km wyszło 3,8.ale reszta była bardzo w ku....na na taką jazdę :D
Opublikowano

Ale nie ma 100km takiej trasy i nie będzie. Nie będzie też takiego spalania na dłuższą metę. Po co podawać spalanie po 3 km równej, płaskiej drogi, jaki to ma sens ? Ja też w automacie przejadę 3 km ze wskazaniem 4,8 l/100km, tylko o czym to świadczy ? O niczym...

--

nelson

--

pozdrawiam

nelson

Opublikowano

Dokładnie co z tego jak miejscami ok 30 km.kilka razy w tygodniu spalanie wyjdzie 6.5 jak i tak zawsze po ok 600 km jak tankuję od korka po korek wychodzi 8.5-9.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Odpowiadajac na uwagi - swiadczy to o tym ze 3-litrowy, blisko 260konny silnik jest w stanie w wazacym ok 1800kg samochodzie spalic srednio mniej niz 5l/100 i wg mnie to nie jest byle co.

Ta trasa jest sporo dluzsza i jestem pewien ze da sie zrobic taki wynik na dluzszym dystansie

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano

Powtórz wynik na 30-50km i będzie :cool2:

Coby nie było mi się nigdy takie cyferki nie wyświetlały :cry2:

Mnie frajdę dawało w ostatniej wycieczce jak nie musiałem się śpieszyć i pracowałem nad średnią ale to i tak wychodziły na ecodrivingu zupełnie innne "numerki"...

Dodatkowo świetna sprawa to duży zasięg :cool2:

Opublikowano

Trąbią w mediach że gospodarka Polska wreście ruszyła, ale patrząc jakie tematy są na topie to raczej bzdury gadają :wink:

Na forum F10/11 też jest licytacja kto ma mniejsze spalanie. :mrgreen:

Opublikowano
A u mnie zasięg bez zmian (ok.500 km) i jest dobrze :D
Opublikowano
Odpowiadajac na uwagi - swiadczy to o tym ze 3-litrowy, blisko 260konny silnik jest w stanie w wazacym ok 1800kg samochodzie spalic srednio mniej niz 5l/100 i wg mnie to nie jest byle co.

Ta trasa jest sporo dluzsza i jestem pewien ze da sie zrobic taki wynik na dluzszym dystansie

To jedź po lekkiej pochyłości w dół wtedy po 3 kilometrach spalanie wyjdzie 0 l/100km.

Albo trzeba było po tych 3 kilometrach postać chwile na poboczu - spalanie byś miał na poziomie 20 l/100 po tym odcinku.

Informacja jaka podałeś w ogóle nie jest miarodajna i nie świadczy o tym jak oszczędny jest silnik 3 litry w dieslu.

Opublikowano
U mnie zasięg ostatnio pokazał po zatankowaniu do pełna 1010km, a dla porównania Jeep Compass 2.0 benzyna 156KM, którym też często jeżdżę przy pełnym paku pokazuje 490km... porażka :duh: