Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

wczoraj zauważyłem podczas odpalanie auta po postoju, że wskazówka paliwa zaczęła poruszać się i poszła o pół centymetra do góry, a cyferki w dystansie do przejechania zaczęły rosnąć :?

nie pokryło się to z rzeczywistością. Na komputerze miałem do przejechania 680km, a wchodząc w ten tryb testowy (na zapłonie) pokazywało mi 630 (realne). Wskazówka nie wróciła dzisiaj do stanu z wczoraj, tak jak się podniosła to tak z tego punktu zaczyna opadać prawidłowy (wraz z ilością jeżdżenia). W czym problem? nie tankowałem do pełna z 2miesiące, a zauważyłem to po zalaniu pod korek i przejechaniu 150km.

Kto pomoże??

Opublikowano

aha - dodatkowo problem pojawił się po tym jak grzebałem z kanapą - wypinałem ją i przypinałem - może coś naruszyłem...od kabla biegnącego do zbiornika (do pływaka) po prawej stronie, odstaje jakaś wtyczka, która jest luzem pod kanapą - może mi to dotykać do czegoś i powodować błędne odczyty? wchodząc do testów i wybierając 7 mam tylko wskazania poziomu paliwa dla lewej komory, w prawej pokazuje 0000 :/

T