Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakupiłem auto i są przyciski do podgrzewania foteli przeszperałem forum ze może bezpiecznik nr 32 ale u mnie nie ma opcji żeby tam się wpiąć puste miejsce plastik bez blaszek( czyli nie ma podgrzewania? ). Przy okazji tego zauważyłem że mam puste miejsca na bezpieczniki gdzie sa blaszki, uzupełnić to brakującymi bezpiecznikami czy nie?

z gory dzieki za pomoc

Opublikowano
Na początek proponuję rozkodować VIN i sprawdzić czy "na pewno" Twoje auto posiada podgrzewanie foteli. Z tego co piszesz możliwe, że ktoś coś "majsterkował" w aucie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie uzupełniaj nic, skoro nawet nie wiesz do czego są wolne miejsca.

Posprawdzaj za co odpowiadają, i obadaj czy w/w wyposażenie jest w twoim modelu i działa.

Potem możesz próbować.

Sam panel do podgrzewania foteli można tanio dorwać, i pasuje bez problemów, a czy faktycznie masz grzanie tyłka sprawdzisz po VINie.

Ale jak w miejscu bezpiecznika nie ma nic, to coś czuję że ktoś albo wsadził sam panel, albo zaczął podłączać instalacje i nie skończył.

Możesz wyjąc ten panel, i zobaczyć czy są przewody do grzania najłatwiej poznasz po zasilających (są grubsze niż pozostałe, 3 sztuki, jeden po środku najgrubszy, i 2 po bokach troszkę cieńsze od tego zasilającego głównego, ale grubsze od pozostałych).

Zaglądnij pod fotel, o obadaj w kostce czy tam czasem nie ma wyprowadzenia na matę grzewczą, bo jak masz maty i panel, to uzupełnić brakującą instalację to pikuś :wink: