Skocz do zawartości

Wariujący wskaźnik temperatury e36 1.8 is

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem ze wskaznikem temperatury w e36 1.8 is ,wskazówka temperatury na zegarach wariuje ,przewaznie wogule sie nie podnosi jedynie czasem zdarza jej sie dzialac i pokazywac dobra temperature (pion) .niewiem czy problem jest w czujnikach czy z zegarami
Opublikowano
zrób test zegarów,jeżeli będzie OK to znaczy,że coś z czujnikiem albo przewody nie łaczą
Opublikowano
  • Autor
Dzieki test zegarow robilem ,tzn podlaczalem na krotko przy kostce czujnika i zadnej reakcji
Opublikowano

żle się rozumiemy

test zegarów robisz naciskając czarny przycisk w lewym rogu zegarów

trzymasz ten przycisk i przekręcasz stacyjkę na pierwszą pozycję

wtedy wszystkie wskazówki powinny pójść na pozycję max

oznacza to,że wskażniki są dobre a problemu trzeba szukać dalej

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Dzieki bardzo ,tak jak Pisałeś zrobiłem, zegary sprawne, dzieki za podpowiedz szukam dalej z czujnikami ,z tego co wiem pierwszy czujnik jest od sterowania zegarów spróbuje z nim .POzdrawiam
Opublikowano
Dzieki bardzo ,tak jak Pisałeś zrobiłem, zegary sprawne, dzieki za podpowiedz szukam dalej z czujnikami ,z tego co wiem pierwszy czujnik jest od sterowania zegarów spróbuje z nim .POzdrawiam

O jakim czujniku piszesz i gdzie się on znajduje?? ja mam podobny problem,tylko u mnie nie działa jeszcze obrotomierz i ekonomizer :( a inspekcja świeci cały czas,nigdzie nie moge znaleść jakiejkolwiek wskazówki co może być przyczyną. Test zegarów robiłem,wypadł pozytywnie,podłączylem inne zegary i to samo tez na innych

Opublikowano
sprawdż czujnik który jest w dyfrze
Opublikowano
sprawdż czujnik który jest w dyfrze

tak,ale co ma czujnik w dyfrze do wskażnika temperatury i obrotomierza?? Z dyfra liczona jest prędkośc z tegop co wiem

Opublikowano

słusznie za szybko przeczytałem

sygnał do obrotomierza idzie z kompa do zegarów przez łączówkę w komorze silnika

Opublikowano
sprawdz czujnik temperatury kolego.. moze on nie laczy. U mnie w is ie byl gleboko pod kolektorem. Ten pierwszy nie wiem za co odpowiada a ten co jest tam glebiej odpowiada wlasnie za wskaźnik temp na liczniku
E38 728i 1999r