Skocz do zawartości

M50B25 2.5i Gdy wrzucam R skrzynia strzela(automat)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich..:)

Jestem posiadaczem bmw e36 94' 2.5 M50B25 Vanos w automacie..:) I mam pewien problem ze skrzynia..:) podczas zmiany biegów za kazdym razem na wsteczny slychac takie mocne uderzenie..takie łup.. myslałem najpierw ze powodem moze byc luźny dyfer jednak dokręcenie go tez nic nie pomogło.I dlatego zwracam sie do was o rade moze ktoś będzie w stanie mi pomoc..:)

Pozdrawiam..:)

Opublikowano
Tez sie nad tym zastanawiałem.. Ale poprzedni własciciel zapewniał mnie ze poziom oleu jest w normie i został nie dawno wymieniany..:P Ale nie wierze nikomu na słowo..:P to jest moj perwszy atomat i nie za bardzo orjetuje sie w ktorym miejscu mozna to sprawdzic..;/ czy wiesz moze gdzie to mozna sprawdzic jaki jest poziom oleju albo gdzie znajduje sie jakis bagnet ktorym mozna bylo by to zmierzyc..?
Opublikowano
wymiana oleju w skrzyni automatycznej nie jest prosta sprawa, mozliwe ze wlali na "sucho" oleju do stanu i bylo ok ale po zapaleniu olej sie rozlal po skrzyni i do sprzęgła i jest ponizej stanu i taki efekt, co niektóre skrzynie sa zalane oleje long-life których sie nie wymienia jesli nie cieknie nic
Opublikowano
wiem kolego dlatego moze jak ktos wczesniej zmienial nie wiedział o tym i zrobił tak jak pisze ze wlali na sucho czyli na zgaszonym silniku i poziej jest taki efekt
Opublikowano
Do wymiany zawor lock-up w sterowniku skrzyni dlatego jest szarpniecie przy wrzucaniu biegów

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866