Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak w temacie, problem tkwi w tym że z dnia na dzień przestała mi działać szyba od strony pasażera... wogóle nie reaguje na przycisk... żadnego pykania, nic kompletnie nawet nie drgnie. od strony kierowcy wszystko ok, wzorowo, a od pasażera lipa, nawet nie działa domykanie podczas zamykania drzwi. Dodam jeszcze że zniknęło podświetlanie przycisków z obydwu stron. Zamieniałem przyciski z prawego do lewej i jest ok, przyciski działają. Co może być przyczyną? czy są jakieś bezpieczniki oddzielne na lewą i prawą szybę, lub przekaźnik który mógłby być uszkodzony? proszę o pomoc... bo brak pomysłów.

Moduł komfortu raczej cały bo wszystko inne działa...

czarno... nisko... i szeroko...BMW Bokiem Możesz Wszędzie
Opublikowano
Sprawdzilem teraz napiecie w kostkach przy wlacznikach pomiedzy prawa szyba a lewa. Lewa strona dzialajaca wyszla mi na trzech pinach po 11.52v napiecia a trzy sa zerowe... a prawa strona marniutko, trzy piny po 0.59v no i tzy zerowe. Czyli wychodzi na to ze przycisk sterujacy prawa szyba nie ma prawie napiecia... co moze byc przyczyna?
Opublikowano

A jak otworzysz drzwi kierowcy to szyba pasazera dziala dziala ?

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 4

Opublikowano
działa bez problemu. Dziwi mnie to małe napięcie na przycisku od strony pasażera... Podam jeszcze wartości znajdujące się na wtyczce od silniczka szyby... na pierwszym pinie stałe 12,05v i na trzecim 3,87v i to wszystko z sześciu pinów. Czy te wartości są ok?