Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc .

Po zainstalowaniu INPA_EA-90X i dodanu spdaten SP-daten-E89_v49 (INPA chodzi )prubuje zakodować światła tylnie (mam ledy LCI )

i wyskakuje taki komunikat

Error in CABD ! Look at CABI.err and ERROR.log

COAPI-1043: error during processing CBD-file

FRM2_e89.c09

Co Jest nie tak

Próbuję kodować bmw 318d e91 z 2008r przed lift (tylnie światła na LCI)

Opublikowano

Czy jest ktoś z okolicy Gdańska aby pomóc .

To się dzieje kiedy w NCSie po wybraniu modułu do kodowania NFRM robię read ECU .Zczyta ale zaraz wyskakuję mi ten błąd co wyżej i error codiren.

Opublikowano

BMW Standard Tools 2.12 nie ,zainstalowałem INPA_EA-90X (INPA 5.0.4 ,NCS 3.0.8 ). Sp-daten v49.3 aktualizowany za pomocą bmw coding tool v250.

Mam BMW Standard Tools 2.12 (nie zainstalowane)ale niewiem jak uzupełnić biblioteki aby działał.

Opublikowano

Tak jak kolega xelion napisał, musisz zainstalować BMW Standard Tools 2.12 a potem poprawnie wykonać update sp-daten np. programem BMW Coding Tool. Jak wszystko wykonasz poprawnie NCSE na pewno będzie działał.

Pzdr.

Opublikowano

Wgrałem BMW Standard Tools 2.12 i programem BMW Coding Tool wgrałem sp-daten v49.3 e89 co jeszcze muszę zrobić aby program chodził poprawnie (dograć jakieś biblioteki ale z czegoi co ).

Wszystko robię pod windowsem xp ale czy BMW Standard Tools 2.12 ,INPA i NCS bedzie chodził pod windows 7 profesional 64bit ?

Dziękuję wszystkim za pomoc .

Opublikowano

Czy po reinstalacji NCSExpert nadal wyświetla Ci w/w błąd? Czy w zmiennych środowiskowych Windowsa masz dodaną ścieżkę C:\Ediabas\bin ? Kolega NERWUS na swoim chomiku umieścił pełne opisy instalacji programów do naszych aut, spróbuj skorzystać z nich.

Pzdr.

Opublikowano

Po wgraniu BMW Standard Tools 2.12 eureka ruszyło .

Pytanko gdzie mogę zakodować składanie lusterek z pilota (mam guzik do składania lusterek i przy wstecznym prawe sie pochyla)?

Czy to jest to :

FRMFA

SPIEGEL_KOMFORT_EINKLAPP

aktiv

Opublikowano

Kodowanie składanych lusterek z pilota .

bmw e91 rok 2008r.

Jest w module NFRM

SPIEGEL_KOMFORT_EINKLAPP

aktiv

Zrobione i działa .

Opublikowano

Instalacja NCS Expert jest jedną z najprostszych instalacji oprogramowania. Zdziwiłem się jak napisałeś, że po zainstalowaniu BMW Standard Tools nie ruszyło. Życzę zadowolenia z wykonywanych zmian w swoim aucie.

Pzdr.

Opublikowano
czy BMW Standard Tools 2.12 ,INPA i NCS bedzie chodził pod windows 7 profesional 64bit ?

jasne, sprawdzalem juz na 3 kompach z win7 32 i 64, inpa i ncs dzialaja, na tyle ile mi wystarcza, sprawdzic bledy i je skasowac, zakodowac moduly ncs tez daje rade, ale nalezy pamietac ze trzeba uzupelnic biblioteki.

polecam ten temat : http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=97&t=223979&p=1663671#p1663671

Gdyby człowiek nie korzystał z doświadczeń innych, to każde kolejne pokolenie, zapewne do chwili obecnej, uczyłoby się łupać kamień...

BMW 330Ci Sport - Moje BMW E46 330Ci Sport<---

BMW 320Ci - -->Moje BMW E46 320Ci<--