Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,chciał bym odnowić sobie osłony w mojej Coupe,jako że są na nich różne dziwne brudy których nie da się wyczyścić i tutaj nasuwa się pytanie :

1. Jak zdjąć wewnętrzne osłony progu ( te które są obok uszczelki drzwi) tak aby niczego nie połamać

2. Jak zdjąć podstopnicę kierowcy

3. Jak zdjąć osłony dolne foteli

4. Jak zdjąć podłokietniki zamontowane na drzwiach kierowcy i pasażera ( które łączą się z elementem aluminiowym i skórą ) oraz podłokietniki pasażerów tylnych które tak samo łączą się jak przednie w boczkach tylnej kanapy

Będę wdzięczny za wszystkie porady odnośnie tematu a gdyby ktoś chciał jeszcze bardziej pomóc proszę o szkice choćby w paincie jak to zrobić :D

Jak na razie to tyle

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witajcie,chciał bym odnowić sobie osłony w mojej Coupe,jako że są na nich różne dziwne brudy których nie da się wyczyścić i tutaj nasuwa się pytanie :

1. Jak zdjąć wewnętrzne osłony progu ( te które są obok uszczelki drzwi) tak aby niczego nie połamać

Ciągniesz do góry, są tam dosyć duże/mocne kołki, trudno popsuć.

2. Jak zdjąć podstopnicę kierowcy

Musisz odkręcić śrubkę od klamki otwierania maski i zdjąć zabudowę pod kierownicą/nad pedałami. Ogólnie jest to dosyć wpasowane i ma jeszcze od środka wąsy które wchodzą za tapicerkę.

4. Jak zdjąć podłokietniki zamontowane na drzwiach kierowcy i pasażera ( które łączą się z elementem aluminiowym i skórą ) oraz podłokietniki pasażerów tylnych które tak samo łączą się jak przednie w boczkach tylnej kanapy

One są chyba tylko na śrubach, z boku są otwory ze śrubami chyba krzyżaki lub małe torxy ale tego nie jestem pewien bo nie rozbierałem nigdy.