Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam poważny problem z moim nowo zakupionym samochodem, Samochód kupiony 2 dni temu BMW 730d 2004rok 140tyś przebieg. Samochód chwilę stał u poprzedniego właściciela nie odpalany, po kilku zakręceniach odpaliła i wszystko było ok, po przejechaniu 150 km wszystko dalej ok, zostawiłem samochód w garażu i zacząłem czyścić itp po godzinie komunikat na desce naładuj baterię, odpaliłem i wtedy zaczeły się problemy, komputer zaczął pokazywać błędy skrzyni, wspomagania, hamulca, i kilku innych, podłączyłem auto-coma i brak komunikacji z tymi elementami. Założyłem nową baterię ale troszkę inną była 90ah 900CCS teraz 92Ah 850CCS. Samochód odpalił wszystko było ok ale po kilku minutach znów te same błędy i wszytko przestaje działać, silnik chodzi równo a skazówka obrotomierza szalej jak chce, włącza się co chwila wentylator na chłodnicy. Tak jest za każdym razem, po stoi chwile odpalę wszystko ok po chwili wszytko wysiada. Pomocy
Opublikowano

Witam problem rozwiązany, dla potomnych, po wymianie baterii należało zalogować nową, niestety system nie chciał przyjąć nowej bo w samochodzie oryginalna była 110 Ah a teraz jest 92Ah, po zmianie na wielkości system przyjął nową ale wszystko dalej świeciło jak na choince potrzeba było odpiąć akumulator na noc i rano samochód jak nowy jak narazie 2 dni i wszystko działa jak potrzeba.

Temat do zamknięcia