Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie mam takie pytanie bo wymieniłem głosniki w drzwiach na 16 autotek zestaw odseparowany wygłuszyłem drzwi matami firmy boll standard w środku a na zewnątrz też matami bool ale miękkimi dystans oczywiscie mdf ale ten bass jakis nadal taki cięki na zewnątrz auta blach w drzwiach aż drży a w srodku już tak ciekawie nie jest jak przyłoze ucho od zewnątrz to aż miło tak wali w środku drzwi a w środku auta cienko ? ma ktoś jakieś pomysły co poszło nie tak czy poprostu tak musi być i tyle pozdrawiam
Opublikowano
kiedyś u kuzyna był podobny problem, lusterka mało nie odpadły a basu brak, po wielu próbach nawet stosowaliśmy wzmacniacz dużej mocy a efekt nie wiele lepszy postanowiłem uszczelnić drzwi czyli załatałem wszelkie otworki okazało się ze efekt był duży ale jak się to mówi dupy nie urywa dodam ze głośniki hertz zamontowane w 2 drzwiowym aucie (długie i obszerne drzwi) pomógł głupi subwoofer Peiyinga za 250 (ten mały aktywny pod siedzeniowy)
Loading... ██████████████] 99%
Opublikowano
ale wtedy nie zamkniesz podłokietnika, mała przestrzeń i głośnik. wg mnie lepiej już tak jak ja mam zrobione skrzynie do bagażnika grającą w dziure od podłokietnika i zabudować od tyłu, a jak potrzeba bagażnika to z zegarkiem w ręku 30 sekund i skrzynia wyjęta i wszsytko git
Opublikowano

Maty, ktore uzyles nie za bardzo nadaja sie do wygluszania, ale mniejsza z tym kilka rzeczy bym sprawdzil, nie wiem jak wygladaja drzwi w e38 ale jesli sa tam duze otwory to powinienes je pozamykac np. Blacha alu przynitowana i dopiero na to mate, poniewaz sama mata nie da takiej sztywnosci i przymocniejszym graniu sama mata w tym miejscu bedzie falowala i pracowala jako membrana bierna przez co bass bedzie mniej slyszalny, druga sprawa czy uszczelniles glosniki chocby pianka do tapicerki? Jesli nie to tez dzwiek rozchodzi sie pod tapicerka i za wiele nie trafia do auta, kolejna rzecz to sprawdz czy woofery nie graja w przeciwfazie, piszac po polsku to czy kabel plus i,minus sa podlaczone do odpowiednich terminali zgodnie z plus i minus w innym przypadku bede graly w przeciwfazie i niskie czestotliwosci na wyjsciu beda sie znosic to tyle na szybko.

Wysłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
Dzieki kolego za rady ale podłączenia sie zgadzają głosnik tak jak piszesz jest pod tapicerką wiec i możliwe ze ten dzwiek sie pod nią rozchodzi ale jak to uszczelnic tą szpare miedzy głosnikem a tapicerą co zauważyłem jak sie siedzi na tylniej kanapie to bas jest super idzie w uszy jak miło bez zadnego suba z przodu już tak kolorowo nie jest na zewnatrz słychac jakby niewiadomo jakie głosniki grały w aucie taki bas a jak otwoże drzwi to tak sie ten bass rozmywa że porażka normalnie jestem załamany przyznam szczeże ze szkoda tej mojej roboty i tej kasy porażka