Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, krotkie pytanie. Czy ktos wie czy przy wymianie przedniej szyby zdejmuje sie wycieraczki z wieloklinow?

"Fachowcy" wymieniali mi przednia szybe. Zreszt dwa razy po pierwsza zle wkleili. Ale teraz jest ok. Za to mam takie wrazenie jakby lewa wycieraczka byla lekko przesatwiona o jeden zabek bo w zasadzie opiera mi sie teraz o prawa w stanie spoczynku a przy wlaczeniu nie dochodzi do konca szyby tylko zostaje jej jakies 5cm.

Czy ktos wie cos na ten temat? Nie widzialem jak to robia a chcialbym sie upewnic zanim im powiem co o nich mysle.

O Tempora! O Mores!
Opublikowano
a chcialbym sie upewnic zanim im powiem co o nich mysle.

powiedzieć ? nabluzgać ?

nie lepiej spalić ten warsztat ?

dej se spokoj i samemu śrubę popuść i ustaw tak jak powinno być

zakładali na sucho to było wyżej ale nie zrobili tego umyślnie tylko po wklejeniu nie chcieli lać wody

Opublikowano
a chcialbym sie upewnic zanim im powiem co o nich mysle.

powiedzieć ? nabluzgać ?

nie lepiej spalić ten warsztat ?

dej se spokoj i samemu śrubę popuść i ustaw tak jak powinno być

zakładali na sucho to było wyżej ale nie zrobili tego umyślnie tylko po wklejeniu nie chcieli lać wody

To wiadomo ze wole sam to zrobic po tym jak juz zaprezentowali swoje umiejetnosci ale po prostu nie wiedzialem jak cala operacja zmiany szyby wyglada i czy po prostu cos mi sie nie wydaje. Spalic mowisz..... kuszaca propozycja :evil:

Musze sie temu przyjrzec blizej bo wczoraj tam nie widzialem zadnej sruby do popuszczenia.

O Tempora! O Mores!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na ramieniu wycieraczki powinna być zaślepka, a pod nią śrubka, popuszczasz ją i przestawiasz ramię.

Nie pamiętam jak jest w e39, ale zazwyczaj jest tam wieloklin ze stożkiem, dlatego czasem wychodzi że musisz trochę ramieniem pokiwać żeby stożek puścił.

Opublikowano

Swoją drogą czy możecie się wypowiedzieć w sprawie ewentualnych problemów przy wymianie szyby czołowej?

- uszczelka nowa czy stara?

- czy nie ma problemu z czujnikiem deszczu?

- czy jakieś dodatkowe elementy też się wymienia? (słyszałem o jakichś dodatkowych "ramkach", które też dobrze zmienić, ale to niepotwierdzone info)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja bym dał uszczelkę nową, znając życie siedzi jeszcze fabryczna, więc odżałować parę złociszy i mieć problem z głowy.

Niby na szczelność aż tak to nie wpływa, bo szyba siedzi na kleju, ale stara może potem świszczeć albo wydawać inne dziwne dźwięki w czasie jazdy.

Czujnik po ponownym montażu trzeba będzie pewnie od nowa skalibrować, ale to akurat nie problem.

Ważne jest jego dobre obsadzenie, jego sie na jakimś dziwnym żelu/kleju montowało.

Co do ramek to nie słyszałem, więc się nie wypowiem.

Opublikowano
Jak wygląda kalibracja czujnika deszczu? Przez INPĘ czy może na zasadzie zabawnych kombinacji otwórz-drzwi-przekręć-kluczyk-podnieś-rękę-zatrąb ?