Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej mam problem ze swoim zderzaczkiem, z prawej strony odstaje on dosyc mocno zdjalem go i zobaczylem ze jest polamana ta czesc ;http://allegro.pl/bmw-5-e34-slizg-mocowanie-zderzaka-przod-nowe-i3402175808.html?source=mlt wymieniłem ja na nowa i bez zmian. Wszystko wyglada okej, symetrycznie do prawej strony jednak po zalozeniu on odstaje, zderzak napewno wjezdza na slizg. Nie umiem ogarnac tego dzyndzla od krecenia gdy nim krece z prawej i lewej strony nic sie nie dzieje, nie wiem jak on dziala. Czy ktos mi wytlumaczy zasade dzialania tego badziewia ?

http://img442.imageshack.us/img442/3944/81z9.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Profesjonalna modyfikacja oraz regeneracja reflektorów BMW + sklep xenon

htps://web.facebook.com/proretrofit/ Zapraszam !

Opublikowano
Jak kręcisz to zderzak musi się przesuwać, nie ma innej opcji. Sprawdź czy ta śruba, dobrze weszła w ślizg bo pewnie tu jest problem. Musisz to dobrze złożyć.
Opublikowano
Ok ogarne to jeszcze raz, ale wydaje mi sie ze wszystko dobrze zrobilem ,najwyzej zrobie jeszcze fotki od srodka jak to wyglada

Opublikowano
Jest tak, tam gdzie odstaje moge sobie krecic w powietrzu jakby nie zlapalo czegos, ale jak patrzylem od srodka to niby wszystko ok. A z drugiej strony gdzie jest dobrze nie idzie przekrecic tego .....

Opublikowano
popysc zderzak na srubach pod listwą zeby sie mogl luzno przesuwac i wtedy reguluj tymi pokretlami w zderzaku ale wczesniej musisz takie ustrojstwo na srubokret zdemontowac przekrecajac ja o cwierć obrotu w prawo lub lewo (nie pamietam) i je wydlubujesz i wtedy ukarze ci sie taka tulejka z 4-ma nacieciami to jest sruba do tej regulacji PS:a to co piszesz ze sie kreci i nie zalapuje czegos to jest nie mozliwe bo by ci ten kiel zderzaka sie klekotal docisnij kolanem i krec w lewo lub prawo tak zeby bylo dobrze. :cool2: