Skocz do zawartości

E34 540 Ładowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie pochwalcie się jakie macie ładowanie w swoich V-kach? Coś mi nie pasuje u mnie. Interesuje mnie bieg jałowy jak i przygazówka.

Pozdrawiam

Opublikowano
Przeciez to nie zalezy od silnika czy samochodu. Zawsze na jalowym przy zalaczonych wszystkich mediach musisz miec chyba ponad 14. Inaczej alternator nie doladowuje aku. A moze sie myle, moze to jest nieco inna wartosc, ale chyba cos kolo 14.
Opublikowano
  • Autor
No właśnie w tym przypadku pojemność ma znaczenie, na pewno dla mnie. Odczyty mniejszych motorów mam i są normalne, prawidłowe...
Opublikowano
To masz cos z alternatorem, a nie silnikiem. :8) Przeciez to oczywiste.
Opublikowano
  • Autor
Nie jest oczywiste, alternator jest naprawiony akumulator nowy, kable sprawdzone... To nie jest takie proste...
Opublikowano
Może masz gdzieś zwarcie i stąd pobór.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
  • Autor
Zwarcia brak, niestabilne ładowanie 12,3 do 14,2 na jałowym. Pływa jak chce nie ma reguły czy obciążony czy nie...
Opublikowano
Pewnie regulator padł. Powinno być mniej więcej 13,8-14,4V Niezależnie czy masz silnik 700cm czy dużą v12.
Opublikowano
  • Autor
Regulator jest nowy BOSCH
Opublikowano

Nowy, ale może nie działa jak powinien albo alternator padnięty.

Jak wygląda pod największym obciążeniem? Wszystkie grzania szyb foteli klima długie światła i całą elektrykę jaką posiadasz?

Opublikowano
  • Autor
Alternator jest po regeneracji, ponieważ pierwsze podejrzenia padły na niego. Okazało się po wyjęciu że jest dobry. Profilaktycznie zostało wymienione łożysko, w/w regulator oraz pierścienie... Na stole ładuje jak wściekły i trzyma napięcie. Wszystko robił gość który alternatory naprawia od początku ich istnienia... Zupełnie wykluczam alternator...