Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie pochwalcie się jakie macie ładowanie w swoich V-kach? Coś mi nie pasuje u mnie. Interesuje mnie bieg jałowy jak i przygazówka.

Pozdrawiam

Opublikowano
Przeciez to nie zalezy od silnika czy samochodu. Zawsze na jalowym przy zalaczonych wszystkich mediach musisz miec chyba ponad 14. Inaczej alternator nie doladowuje aku. A moze sie myle, moze to jest nieco inna wartosc, ale chyba cos kolo 14.
Opublikowano
No właśnie w tym przypadku pojemność ma znaczenie, na pewno dla mnie. Odczyty mniejszych motorów mam i są normalne, prawidłowe...
Opublikowano
Nie jest oczywiste, alternator jest naprawiony akumulator nowy, kable sprawdzone... To nie jest takie proste...
Opublikowano
Może masz gdzieś zwarcie i stąd pobór.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
Zwarcia brak, niestabilne ładowanie 12,3 do 14,2 na jałowym. Pływa jak chce nie ma reguły czy obciążony czy nie...
Opublikowano

Nowy, ale może nie działa jak powinien albo alternator padnięty.

Jak wygląda pod największym obciążeniem? Wszystkie grzania szyb foteli klima długie światła i całą elektrykę jaką posiadasz?

Opublikowano
Alternator jest po regeneracji, ponieważ pierwsze podejrzenia padły na niego. Okazało się po wyjęciu że jest dobry. Profilaktycznie zostało wymienione łożysko, w/w regulator oraz pierścienie... Na stole ładuje jak wściekły i trzyma napięcie. Wszystko robił gość który alternatory naprawia od początku ich istnienia... Zupełnie wykluczam alternator...