Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, planuje zakup e38 z silnikiem 4.4 lub 3.5 z sekwencja. W Polsce takie egzemplarze stoją za ok 15tys. a tyle wlasnie mam do przeznaczenia na auto. Zastanawiam sie nad tym dlaczego u naszych zachodnich sąsiadów ładne bmw można kupić już za nieco ponad 2000 euro. Po wyliczeniu wszystkich opłat związanych z zakupem w Niemczech można się zamknąć własnie w granicach 14-15k. Moje pytanie brzmi czy szukać auta na miejscu w Polsce czy lepiej rozglądać się za E38 za granicą... co o tym myślicie ? :)
Opublikowano
Z niemieckich dróg i serwisów auta zawsze lepsze. Musisz jednak w tym przypadku pamiętać o wysokiej akcyzie za pojemność.
Opublikowano
byle nie od turka cygana geja polaczka to moze od nimca bedzie ok

jeden z uzytkownikow e38 ma nick: turek , zeby nie czul sie urazony :)....

zauwaz jeszcze, ze np amory, ktore pracowaly caly czas na niemieckich drogach, beda inaczej pracowac na polskich drogach i dosc szybko moga sie ''wybic''.

kolega na diagnostyce mial przod po ponad 60% w e46, i po miesiacu zonk, jeden nagle wylany. ale fakt faktem, z niemiec auto masz pewniejsze pod chyba kazdym wzgledem.

Opublikowano

zauwaz jeszcze, ze np amory, ktore pracowaly caly czas na niemieckich drogach, beda inaczej pracowac na polskich drogach i dosc szybko moga sie ''wybic''.

kolega na diagnostyce mial przod po ponad 60% w e46, i po miesiacu zonk, jeden nagle wylany. ale fakt faktem, z niemiec auto masz pewniejsze pod chyba kazdym wzgledem.

Bo to E46 z E38 nie ma takiej obawy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ostatnio rozmawiałem ze swoim mechanikiem,który także sprowadza autka - powiedział że teraz bardziej opłaca się szukać i ściągać samochody z Austrii. Podobno większy wybór.
Opublikowano
za 2000euro to będzie pewnie niezły trup,trzeba dać 6000 w górę ,niemcy też nie sprzedaję dobrych aut za bezcen.
turek