Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, zabieram sie do zmiany wisko na wentylator elektryczny. czy ktoś już to robił? generalnie mam juz wszystko opracowane jesli chodzi o okablowanie podłaczenie itp nie wiem tylko jaki termowłącznik dobrać jaki zakres temperatur byłby najlepszy dla silnika M52b28. zapewne trzeba brać pod uwagę że temperatura (opcja7 w liczniku) pokazuje temperature w glowicy, na chlodnicy jest niższa, no i termostat otwiera się przy 92 st. nie wiadomo jaka jest różnica między głowicą a chłodnicą. Macie jakieś sugestie??? wszelka pomoc mile widziana. tak myśle i nie wiem czy termowłacznik może mieć zakres mniejszy niż termostat? czyli włącznik włącza wentylator jak np osiągnie 90st i schłodzi do 85 ale wtedy termostat się nie otworzy tak na zdrowy rozum wiec kicha. Pewnie większy z 95st i schładza do 90. pytanie ile bedzie w glowicy jesli jest 95 st na przewodzie chlodnicy. HELP????
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Lepiej jest wrogiem dobrego.To Woltera.Merytorycznie nie pomogę zapytam poco Ci to?Śmigam na wisco mam m52b25tu i przy wszyskich sprawnych elementach i upałach nie dam rady jej zagotować.Zimą do 7 min. mam ciepło w aucie.Mam też m54b30 na elektryku i nie czuję różnicy.Czy to chodzi o drift?Powodzenia.K
Zakup BMW zarejstrowanego w RP to brak wyobrazni,lenistwo lub bezgraniczna naiwność.