Skocz do zawartości

e39 zmiana WISKOZY na wentylator elektryczny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, zabieram sie do zmiany wisko na wentylator elektryczny. czy ktoś już to robił? generalnie mam juz wszystko opracowane jesli chodzi o okablowanie podłaczenie itp nie wiem tylko jaki termowłącznik dobrać jaki zakres temperatur byłby najlepszy dla silnika M52b28. zapewne trzeba brać pod uwagę że temperatura (opcja7 w liczniku) pokazuje temperature w glowicy, na chlodnicy jest niższa, no i termostat otwiera się przy 92 st. nie wiadomo jaka jest różnica między głowicą a chłodnicą. Macie jakieś sugestie??? wszelka pomoc mile widziana. tak myśle i nie wiem czy termowłacznik może mieć zakres mniejszy niż termostat? czyli włącznik włącza wentylator jak np osiągnie 90st i schłodzi do 85 ale wtedy termostat się nie otworzy tak na zdrowy rozum wiec kicha. Pewnie większy z 95st i schładza do 90. pytanie ile bedzie w glowicy jesli jest 95 st na przewodzie chlodnicy. HELP????
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Lepiej jest wrogiem dobrego.To Woltera.Merytorycznie nie pomogę zapytam poco Ci to?Śmigam na wisco mam m52b25tu i przy wszyskich sprawnych elementach i upałach nie dam rady jej zagotować.Zimą do 7 min. mam ciepło w aucie.Mam też m54b30 na elektryku i nie czuję różnicy.Czy to chodzi o drift?Powodzenia.K
Zakup BMW zarejstrowanego w RP to brak wyobrazni,lenistwo lub bezgraniczna naiwność.