Skocz do zawartości

Problem z temperatura wody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc mam problem i nie wydaje mi sie to normalne, otoz posiadam bmw e36 1.6 i przy ostatnich upalach podczas jazdy wszystko jest dobrze ale gdy tylko jade wolniej

albo zatrzymuje sie na swiatlach wskazowka temperatury rosnie w bardzo szybkim tempie, oczywiscie wiadomo ze w korkach itd chlodnica moze nie wyrabiac w upalach ale

wydaje mi sie ze odbywa sie to w za szybkim czasie praktycznie od razu po zatrzymaniu albo zwolnieniu auta. Jakies sugestie? Z gory dzieki

viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano
Poziom płynu pewnie sprawdzałeś? Bo nie pisałbyś posta bez sprawdzenia podstawowej rzeczy.
Opublikowano

Wiskoza najwidoczniej kończy swój żywot ,to ona odpowiada za przepływ powietrza przez chłodnice gdy nie zapewnia tego ruch pojazdu

Czyli w momencie zatrzymania gdy temperatura układu zaczyna rosnąć zasprzegla się wentylator umieszczony na osi pompy wody ,i wymusza przepływ powietrza przez chłodnice , w twoim wypadku najwidoczniej sprzęgło wiskotyczne się zużyło i trzeba wymienić bo zagotujesz silnik

Opublikowano
  • Autor
Wielkie dzięki, na szczescie nie bedzie mnie to chyba bardzo duzo kosztowac
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.