Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc mam problem i nie wydaje mi sie to normalne, otoz posiadam bmw e36 1.6 i przy ostatnich upalach podczas jazdy wszystko jest dobrze ale gdy tylko jade wolniej

albo zatrzymuje sie na swiatlach wskazowka temperatury rosnie w bardzo szybkim tempie, oczywiscie wiadomo ze w korkach itd chlodnica moze nie wyrabiac w upalach ale

wydaje mi sie ze odbywa sie to w za szybkim czasie praktycznie od razu po zatrzymaniu albo zwolnieniu auta. Jakies sugestie? Z gory dzieki

viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano

Wiskoza najwidoczniej kończy swój żywot ,to ona odpowiada za przepływ powietrza przez chłodnice gdy nie zapewnia tego ruch pojazdu

Czyli w momencie zatrzymania gdy temperatura układu zaczyna rosnąć zasprzegla się wentylator umieszczony na osi pompy wody ,i wymusza przepływ powietrza przez chłodnice , w twoim wypadku najwidoczniej sprzęgło wiskotyczne się zużyło i trzeba wymienić bo zagotujesz silnik

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.