Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanko!!! W mojej becie E30 m40 ekonomizer w trakcie jazdy pokazuje 0 albo maksymalne spalanie, nie pokazuje pośredniego spalania. Co jest temu winne??? Czujnik??? Czy co??? Jak przycisne powyżej 3 tys. obrotów to jest na maksa, a jak jade spokojnie to na zero/ :mad2:
Opublikowano
a ja stawiam na czujnik w skrzyni biegow,przycina sie albo cos nie laczy,sprawdz to i popatrz w zegary czy nie ma jakiegos syfu, bo tak wyglada jakby cos blokowalo wzkazówke.pozdro
Opublikowano
mialem podobne objawy w mojej e32... tylko u mnie okazalo sie ze przeplywomierz byl padniety od wystrzalu z LPG.... wiec jezeli masz LPG w swoim autku i miales jakis wystrzal to stawial bym na przeplywomierz.

Szukasz czesci do swojego BMW??

Pisz na gg 1211423!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mialem podobne objawy w mojej e32... tylko u mnie okazalo sie ze przeplywomierz byl padniety od wystrzalu z LPG.... wiec jezeli masz LPG w swoim autku i miales jakis wystrzal to stawial bym na przeplywomierz.

Też bym się ku temu skłaniał. Ogólnie, to powinien wskazywać płynnie. Jak masz możliwość, to zerknij kompem, co w autku słychać.

Kai