Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , mój problem wygląda następująco , na zimnym silniku jak przyspieszam to te przyspieszenie nie jest równe , tylko raz mocniej a raz gorszej , tak jakby coś blokowało , czego może być to przyczyna , filtr paliwa ? mam LPG i na benzynie jeżdżę tylko aby auto się nagrzało ,po czym automatycznie przełącza się na gaz.
Opublikowano
Filtr paliwa raczej by ja blokowal caly czas, ja dopiero jak wszedlem pod samochod to zauwazylem ze filtr jest jeszcze oryginalny :shock: a przebieg ponad 200tys i chodzi dobrze. Ja bym raczej stawial na sonde albo przeplywke
Kiedy znajdziemy się na zakręcie ... Redukcja but i odcięcie ^^
Opublikowano
Spróbuj faktycznie odłączyć przepływomierz jak silnik jest zimny i spróbuj się przejechać. Mam podobny objaw u siebie - muli go strasznie na zimnym, jak wcisnę pedał w podłogę to mało co skacze samochód i jak wskazówka przejdzie powyżej niebieskiego pola jak ręką odjął. Z odpiętym przepływomierzem idzie jak burza.
Opublikowano
filtr mam ogrinalny , ale auto było serwisowane do 2009 wiec pewnie był wymieniany , spróbuje odłączyć przepływke , a jak nie to pod kompa podepnę i wtedy może coś pokaże, na sonde bym nie stawiał bo wtedy chyba by i spalanie poszło w górę a splanie tego auta jest po prostu rewelacja :D
Opublikowano
U mnie również spalanie jest w porządku. Na kompie wyrzuca błąd sondy co zapewne jest spowodowane nieprawidłowym działaniem przepływki.
  • 2 tygodnie później...