Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam. od zimy borykałem się z rozładowywanym akumulatorem. przy wyłączonej stacyjce i zamkniętym aucie miałem pobór 0,21A. wczoraj odpiąłem przewód minusowy od podgrzewacza cieczy i ubytku prądu nie ma. martwi mnie jednak fakt że podgrzewacz teraz nie chodzi. dodam iż grzeje bo robi się gorący jak odpalę auto kiedy był podłączony. co z tym zrobić, czy mogę go zdemontować i zerknąć do środka, czy będę musiał po zainstalowaniu go spowrotem coś odpowietrzać . ile wogóle nowy kosztuje i czy to napewno wina podgrzewacza, cholera co robić ? Edytowane przez maciej1973
Opublikowano
przy obecnych temperaturach podgrzewacz w ogóle nie działa. Nie powinien. Jak ustawisz w zime na klimatroniku 16 to też się nie włączy, dopiero jak jest 16.5 się załączy. Używki masz na allegro, czy sprawne nie wiadomo raczej dopóki nie kupisz i nie sprawdzisz. Ktoś to pewnie naprawia i było chyba o tym sporo wiec jak poszukasz to znajdziesz tematy o podgrzewaczu.
szukam
Opublikowano
ale jak dotykam przewodem minusowym do śruby od podgrzewacza , do której jest przykręcony normalnie docelowo ,to iskrzy i automatycznie pobór prądu ponownie startuje do wartości 0,21A.
  • 4 miesiące temu...